måndag, juni 08, 2009

Ett dåligt valresultat dock en förändring i Emmaboda

Vänsterpartiet backar rejält i hela landet även här i Emmaboda. Vi tappar ett mandat det blir en mindre EU- kritiker och det känns tungt. Det ger nickedockorna ökat stöd 5,8% verkar våra siffror bli. Vi får analysera valresultatet även här i Emmaboda och givetvis på riksnivå. Det man kan säga som alltid är fallet att EU motståndarna har en benägenhet att inte rösta det drabbar ett EU kritiskt parti som vi är. Vi hade ett mål att öka valdeltagandet i Emmaboda det har vi gjort Grattis Emmaboda. Men ändå är det en nivå som är låg i jämförelse med de vanliga valen.

Det finns dock ett trendbrott när det gäller röstningen i Emmaboda. Vi brukar alltid vid valen ligga under rikets resultat Men det gör vi inte denna gång vi får 7% av rösterna i Emmaboda kommun. Vi får se det som en framgång även om det är en minskning. Nästa år är det val till riksdag landsting och kommun då ska vi göra ett mycket bra resultat till Riksdagen till landstinget och till kommunfullmäktige. Av vänsterpartierna I Kalmar Län gör vi vänsterpartiet i Emmaboda det näst bästa resultatet. Bäst i länet blir Vänsterpartiet i Nybro.

Det ska bli intressant hur piratpartiet ska använda eller som jag misstänker inte använda det mandat man fått av svenska folket. Väljarnas dom om fem år kan bli lika hård som den junilistan fick nu.

valresultat Emmaboda valmyndigheten

Inga kommentarer: