torsdag, maj 26, 2016

Vattenbrist kontra kungligt trams!

Sedan 1977 har vattnet man använder för att döpa våra kungligheter monarker tagits från solliden en brunn där på Öland. Öland lider av vattenbrist, såg ett inslag på Smålandsnytt hur barnen i skolan gör arbete om hur viktigt det är att spara på vattnet vilket är lovvärt kommunen Mörbylånga går ut säger man ska duscha max 4 minuter osv, det är bra för det vi moderna människor som inte upplevt brist på vatten ibland glömmer bort är att vatten är ett livsmedel!

Hörde tidigare att många pool ägare är bekymrade jag tycker det är tramsigt i sammanhanget.


Kungens devis sedan han blev Kung är "För Sverige i tiden" nuförtiden är miljötänkandet bättre utvecklat vi börjar de allra flesta inse att dessa frågor och hot inte går att blunda för längre den tiden är bakom oss.

Därför vore det bättre man använde vatten från Stockholm varför transportera vatten från Öland till Stockholm för att döpa en prinsbaby? Transporten dåligt miljötänkande att transportera när det inte finns behov samt är det vattenbrist på ön. Kan tyckas det är ju så lite vatten som behövs ja just det gör ju det ännu dummare att transportera men det handlar om vilka signaler det ger och lite vatten för oss är mycket vatten där vatten få bäras miltals varje dag av barn och kvinnor för att användas till basala saker som att överleva.

Inga kommentarer: