tisdag, november 15, 2011

Mannen med presseningen!

En kamrat skrev på min facebook logg att hon träffat en man i Emmaboda som hade sina tillhörigheter under en pressening ett tydligt exempel på det samhälle vi lever i de samhälle som regeringen uppenbarligen vill ha.

Vi har också den senaste veckan matats i media med missförhållanden i äldrevårdsbolag som drivs av riskkapital bolag såna bolag har ett enda syfte att vinstmaximera, Vänsterpartiet är det enda parti i riskdagen som är tydlig och inte vill ha sådana bolag när det gäller vår välfärd där vi via skatten betalar för en omsorg för våra äldre. Vad Socialdemokraterna vill är så luddigt det är så tråkigt dem inte också kan ha denna självklara insikt.

Vad beror det på att inte fler protesterar mot den förda allianspolitiken? Är det så att människor inte bry sig om t.ex mannen med presseningen eller de äldres situation? Jag vill inte tro det, jag har nog faktiskt ett svar ett svar som jag tro egentligen jag inte är ensam om att ha som jag tror vad är det troligaste att folk är tysta och framförallt inte protesterar.

Självklart de rika och mest besuttna tjänar ju på den förda politiken därav uteblivna protester och en makaber tystnad. eventuellt ett blundande/förnekande för samvetets skull.

Men alla andra då? För dessa rika är en så liten del av folket.

Jag skulle vilja beskriva det så här: 
Ett samhälle där idiotin om att ensam är stark tar ett allt starkare fäste en medveten utslagning av människor dem ska ta sig i kragen det är enligt Reinfeldts sk arbetslinje den är smal och alla klarar inte av lindansen. Och alla som är på denna lina vågar knappt andas och absolut inte protestera för risken att ramla ner är så uppenbar och  ständigt närvarande med en dålig a-kassa eller kanske man inte ens är med i den längre. En rädsla att bli av med arbetet att bli sjuk man vet att skyddsnätet är urholkat det är regeringen som gjort detta. Det är medvetet av dem tro inget annat. klassisk högerpolitik är vad det är även om försök till att framställa det annorlunda görs.

När detta då är konstaterat vad är svaret!

Svaret är tillsammans ,svaret är socialism. Vi kan inte protestera en och en då trillar vi i utanförskapet designat av alliansen och för varje som man ser faller ner ju mer ökar rädslan men om alla eller de stora flertalet samtidigt hoppar ner från linan och protesterar då bli det en kraft som inte ens reinfeldts arbetslinjepolitik står pall för en längre tid. För då börjar de kosta det är de enda språk dessa begriper.

Vi måste övermanna den rädsla regeringen genom sin orättvisa hårda politik skapat, Tillsammans är den enda  rejäla möjligheten och de vet vi egentligen, för så har det alltid varit i historien och så är det se runt om i världen se den arabiska våren. Svaret är organisera er gå ihop tillsammans övervinn rädslan få stopp på idiotin som leder till fler människor med en pressening fler fall av vanvård bland gamla mm. mm.

1 kommentar:

Lohla-Marie sa...

Bra och tyvärr sant