lördag, september 03, 2011

Nej tack sa prinsen, Till The Glass Factory!

Nu kom då svaret prins carl Phillip säger nej tack till att designa glas för The glass factory i Boda. Kommunen skrev till hovet för ett tag sedan med en förfrågan om detta. Jag bloggat om detta tidigare,där jag menade att detta brevskrivande till hovet bör det slutas med och istället ta tag i välfärden och sånt som vi har mer nytta av lägg tid och pengar där istället.

Sen har jag tänkt ändå lite på detta var det så väldigt smart att skicka en förfrågan till hovet som sen i sin tur vidarebefordrade det till prinsens designföretag där en sån fråga hör hemma? Jag menar vad vet kommunalrådet och andra som stod bakom denna förfrågan egentligen om Prinsens arbete som designer? Jag menar att man vet inte mer än mig inte mer än att man hört att han har ett designföretag. Det spelar ingen som helst roll utan det var ju bara glansen man var ute efter han är ju Prins karln. Kanske svaret blivit lite annorlunda om man skickat direkt till företaget i fråga? Vad vet jag. Kunga familjen ville inte inviga då tog Emmaboda sossarna till Håkan Juholt bli det aktuellt i denna frågan? I mitt tidigare inlägg i detta som ni kan läsa här påpekar jag att det behövs en lokal förankring och designer konstnärer  och skapande  människor finns i våra egna trakter.

The Glass Factory och kommunledningen har nu annat att tänka på dessutom enligt en kalkyl som presenterades räknade man med 40.000 betalande besökare sist jag hörde var det 10.000, ja man säger det är på årsbasis men alla vet att nu är högsäsongen i det närmaste över och att det ska strömma till så mycket människor till Boda i höst och vinter är väl knappast någon som vågar gå i god för?

Hoppas nu brevskrivandet till hovet får ett slut.Det finns utmaningar som måste göras i kommunen då menar jag i välfärden till gagn för oss alla. Natt och helg dagis är bara ett exempel.

2 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Boda har tur!

Det enda jag hört om prinsens designförmåga är att han lär ha designat några bestick som är helt omöjliga att hålla i.

Men vad gör det, bordsskicket inom familjen Bernadotte är kanske av den arten att de inte äter med bestick?

Bra namn på bloggen förresten!

Mikael.R.Nilsson sa...

Kanske ska vara finlemmade adelshänder till de besticken inga arbetare nävar precis.
Glad att du gillar namnet.