tisdag, september 13, 2011

Barnfattigdomen ökar i Emmaboda!

Jag är glad att mitt parti vänsterpartiet i Emmaboda ser till att frågan om barnfattigdomen kommer upp i fullmäktige igår svarade socialnämndens ordförande Stig-ove Andersson (s) på Nicke Grozdanovskis interpellation. tidningen östran redogör lite av svaret här ! Vi måste sluta tro att detta endast är ett storstadsproblem. Nicke bloggar lite om detta han är märkbart irriterad över att alliansen inte med ett endaste ord tog chansen och ge sin syn på detta uppenbara faktum att vi har en ökande barnfattigdom i landet och även då i Emmaboda. Läs Nickes blogginlägg här.

Men nu vill jag efter detta interpellations svar också se konkreta åtgärder att vidtaga i Emmaboda mot barnfattigdomen, jag hoppas att  inte minst (v) i Emmaboda vill göra detta lägga förslag i fullmäktige.

Att se att alliansens partier ska ta i frågan är nog helt omöjligt, förklaringen är ju nämligen att vi har en regering som genom sin klart medvetna politik gör det väldigt mycket värre för barn i sverige idag. Kaj Raving beskriver lite hur den högerpolitiken  får genomslag i kommunerna  och raserar,utarmar välfärden.i sitt blogginlägg här.

Viktigt att frågan kom upp och viktigt att svaret kom och där med lite också hur läget ser ut i Emmaboda.
 Nu är det dags att göra nåt åt detta också, självklart svårt eftersom vi har en högerregering i detta land, men något ska vi kunna göra se över och prioritera denna fråga högt, kanske annat mindre viktigt får stå tilbaka.

Det vi alla kan göra är att 2014  se till få bort denna regering som förvaltar och ökar klyftorna i Sverige.

Inga kommentarer: