fredag, september 02, 2011

Låt utträdeskravet från EU kvarstå!

Kommunistiska partiet skrev brev till Vänsterpartiet det låg även i min epost häromdagen. Jag läste det med visst intresse. Själv är jag en motståndare till EU ända sedan folkomröstningen om medlemskapet som då faktiskt gällde EG. Många hävdar att kravet på utträde rimmar illa för att vi ställer upp till val i parlamentet och verkligen så har våra parlamentariker genom åren jobat hårt i det system som finns med dess brister.

Det argumentet köper jag inte. Moderaterna gillar till exempel inte att vi har Landstingen men dem ställer upp till valen och jobbar där.

Vänsterpartiet har gjort ett kanon jobb Eva-Britt Svensson som nu slutar på grund av hälsoskäl har gjort ett fenomenalt jobb och arbetat med frågor som utan henne och faktiskt hennes personlighet och energi knappast kommit upp på agendan i alla fall inte med bra resultat tänker tillexempel på jämställdhetsfrågor, våld mot kvinnor osv. Programkommissionen föreslår att utträdeskravet ska tagas bort.

Jag tycker vi ska behålla det för i grunden är EU långt ifrån vad vi bör kalla för demokratiskt. Att man till exempel i fördraget slår fast vilken politik som gäller, det ska jämföras med att vi i våra grundlagar skulle fastlå att oavsett vad väljarna säger så ska politiken vara nyliberal eller för den delen socialistisk. Så jag hoppas kongressen fastslår att kravet på utträde står fast. Att ta bort det tycker jag underkänner vad många i vårt parti och sympatisörer tycker.

Inga kommentarer: