torsdag, september 15, 2011

Borgarna är fattiga på empati!

Det är känsligt att prata om fattiga barn i borgare Sverige!

Ingen vill kännas vid detta faktum man försöker på olika sätt att förringa detta som faktiskt finns i ett land som ska vara ett välfärdssamhälle.


Till och med att man menar att eftersom ingen direkt svälter ihjäl här som sker i somalia till exempel ska vi inte prata om fattiga barn och absolut inte att det ökar i takt med sjuka som utförsäkras även dem kan ju vara föräldrar, i takt med jobbskatteavdrag ökar barnfattigdomen man använder i princip hela reformutrymmet till att sänka skatten för de som har jobb och redan förmögna straffar då dem som inte har jobb och hör och häpna även dem kan ha barn!


Men sen finns det dem som ser detta som verkligheten är och som protesterar försöker få till en ändring. Människor som kan känna empati värderar nämligen solidaritet och jämlikhet högt. Man vill stärka välfärden och satsa på det gemensamma för det är det sverige i historien har gjort så det har varit en framgång kampen började för 100 år sedan ca.

Vi behöver inte gå längre tillbaka för att se det fattig sverige vi då hade då svälte människor i vårt land. Om borgarna får som dem vill genom att negliera och blunda för till exempel barnfattigdomen av idag, då går vi där åt så länge dem styr. För enligt en del borgare finns det ingen barnfattigdom föränn dem svälter ihjäl, då heller ingen anledning att göra nåt nu? Samtidigt vill ingen se att barn far illa inte borgarna heller, men dem har ingen lösning dem gillar inte en stark offentlig sektor som säkerställer allas levnadsförhållanden på en nivå där människor oavsett bakgrund kan vara med och utvecklas i vårt samhälle.
Borgarna är dem som är fattiga framförallt på empati men rika på själviskhet och att se om sitt eget bo oavsett konsekvenserna för andra, bara man slipper höra om det eller se det kan man fortsätta verkar man tycka.

Inga kommentarer: