fredag, februari 05, 2010

Sanningen svår för Reinfeldt fortfarande fabulerar han med siffror!

Igår under frågestunden i riksdagen så var det då dags för nästa lögn. I debatten påstod då Reinfeldt att sysselsättningen visserligen inte ökat med 100.000 som han tidigare hävdat, men att den ändå ökat med 40.000 sedan 2006 "då regeringen tillträdde". Nu har det då visat sig att inte heller dessa siffror stämmer.

I stället för att förhålla sig till sanningen så använder han sig denna gång av medeltalet från 2006 och tillgodoräknar sig alla de arbetstillfällen som skapades under hela året trots att regeringen bara hade makten någon månad. Dessutom används medeltalet för 2009, ett år som arbetslösheten har ökat rejält. Men genom att räkna på snittet så får man ner siffrorna eftersom arbetslösheten var mycket högre i slutet. Det är en falsk matematik som Alliansfritt Sverige skrivit en rapport om.
Där beskrivs i detalj hur Reinfeldt har konstruerat siffran "40 000" i ökad sysselsättning sedan "2006 - då vi tillträdde" - en siffra som är falsk.
Den förklarar också hur han, om Reinfeldt skulle vilja räkna ärligt, skulle komma fram till en minskning på 51 000 sysselsatta.Den förklarar också varför Reinfeldt vill fokusera på just sysselsättningssiffror - då de ökar automatiskt med befolkningsökningen. läs hela hos Kaj och
alliansfritt sverige

Inga kommentarer: