söndag, februari 07, 2010

Har Reinfeldt kommit på att kvinnor har röst rätt?


Moderaternas valarbetare samlades i helgen. Partiledare Fredrik Reinfeldt har förstått att han behöver kvinnornas röster. En sak han tog upp var våldsbrott mot kvinnor och givetvis ska det bekämpas, det nog inget politiskt parti som motsätter sig detta.

Men samtidigt har vi en situation där kvinnor tjänar mindre än män av enda anledningen att dem är just kvinnor om detta hördes ingenting.

Kvinnor är inte dumma för det är dem som fått betala det högsta priset för alliansregeringens politik. Det är flest kvinnor som är långtidssjukskrivna det beror många gånger på att dem har de yrken som sliter mest. Samtidigt neddragningar i välfärden där kvinnor dominerar bland de anställda, neddragningarna till följd av regeringens beslut. Neddragningar som innebär en direkt effekt på ökad arbetsbelastning färre ska göra mer, för dem som behöver dessa tjänster bli dessutom fler och fler. Sen införde man en stupstock i sjukförsäkringen vilket också få till sin följd i sammanhanget att det flest kvinnor som drabbas av detta.

Ja analysen som Reinfeldt gör att han behöver kvinnors röster i valet är nog rätt, men titta man när dem i mandatperioden regerat så har det straffats om man är född till kvinna. Det finns inget som tyder på att de skulle förändras om regeringen sitter kvar en mandatperiod till. Så det är resultatet kvinnor och alla väljare bör titta på för alliansen har inte presenterat annat än att skattesänkningar för dem som har arbete och allra mest för dem som redan har mest fortsätter.


Med andra ord konkret kommer den orättvisa politiken att fortsätta där kvinnor få betala det allra högsta priset. Kravet halva makten hela lönen kommer då att förbli en utopi med en borgerlig regering som konsekvent gynnar de som har det bäst och de flesta av dem är män.

1 kommentar:

Samuel Karlsson sa...

Bra skrivet!
Hoppas bara att alla kommer ihåg detta när det är val i september.