lördag, juli 14, 2007

Victoria 30 år släpp fången loss!

Det är något galet hur vi i detta landet säkerställer en statschef genom att en utvald familj och förstfödda barnet föds till ett uppdrag att vara statschef i Sverige. Ja att det är odemokratiskt är en sida på det. Men även för familjen att ha yrke efter vad man heter, vilken annan familj vill att deras barn ska tvingas ha samma yrke som sin pappa eller mamma. Nej nog vill vi att våra barn ska själva ha möjlighet att välja och påverka sitt framtida yrkesval inte att det ska vara förutbestämt sen man är baby? Nej Avskaffa monarkin denna odemokratiska rest från det förgångna. Det skulle även ge Victoria möjligheter att få till exempel engagera sig politiskt ställa upp i val sånt som vi ser som självklart i en demokrati! Släpp Bernadotterna fria. Men i vilket fall som helst Grattis på födelsedagen hoppas du få lika kul som jag hade när jag fyllde 30.

3 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Njaa... jag håller med dig i allt men jag tror nog att du hade en roligare 30 års fest än vad hon får. Däremot så får hon nog mer presenter än vad du och jag fick tillsammans när vi fyllde 30. Ingen avundsjuka här inte bara ett konstanternade :-)

Mikael.R.Nilsson sa...

Ja stackarn hon blev ju tvungen ta emot present av Reinfeldt och se glad ut för det det jag glad slippa när jag fyllde år stackars däka som vi säger här i småland.

Tomas Jonsson sa...

Ja suck. Vad ska jag skriva...? Självklart ska monarkin avskaffas. Ut med Vickan på öppna marknaden (som tyvärr existerar). Hon har ett högt PR-värde så hon klarar sig säkert.

Men mest förbannad blir jag över allt fjäsk för kungahuset. Tidningarna upplåter spaltkilometer och tusentals människor krälar på Solliden för att få se en skymt av den stackars 30-åringen.

Aporna på Skansen är roligare än varelserna på Solliden!