tisdag, maj 01, 2007

Arbetarrörelsens dag i Hultsfred 2007


Hemkommen efter en underbar 1 maj firande i Hultsfred. Ett arrangemang som bekant genomfördes av Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Kommunal och Skogs och trä facket.IF Metall Det var drygt ett par hundra som deltog i tåget och lyssnade på de olika talen. Det var Ulf Nilsson. Kommunals länsordförande, Jonny Bengtsson Arbetarekommunens ordförande Hultsfred och så Lars Ohly vår partiordförande

Byt regering - byt politik!

Leve socialismen!

Leve första maj!


Här följer ett litet utdrag ur Lars Ohlys tal talande ordet gäller.Det finns inte tillstymmelse till feminism i regeringens politik, däremot förslag om vårdnadsbidrag. Det är ironiskt att en regering som valdes efter en valkampanj som i stor utsträckning handlade om att bekämpa utanförskap och bidragsberoende nu är beredd att införa ett nytt bidrag som betalar människor för att inte arbeta. "Bidrag för vård av frisk man i hemmet" skulle det kunna kallas.


Att vi 2007 har ett klimat på arbetsplatserna där människor i rädsla för sparken inte vågar hävda sina fackliga rättigheter är en skam. Ännu värre är att det också förekommer att arbetsgivare kommer undan med olagliga uppsägningar och föreningsrättskränkningar.


Efter Hultsfred bär det väg till Linköping, han sa till Nicke mig och Martin det blir favorit i repris syftande på talet han höll för oss alla som samlades denna fina 1 Maj på Stora Torget i Hultsfred.
Inga kommentarer: