lördag, maj 12, 2007

Johnny kämpar vidare för rätten att få arbeta! (från tidningen Östran)

Johnny Olsen hoppas nu att Samhalls VD Birgitta Böhlin ska komma ner till Emmaboda för att med egna ögon se hur det gått för de anställda efter nedläggningen av fabriken i Emmaboda. Arkivfoto: Anders Karlsson
Vill få hit Samhalls VD
"Hon måste få se hur det är med egna ögon"

EMMABODA
- Nu måste hon komma ner hit och med egna ögon se hur det har blivit här.
Det säger en upprörd Johnny Olsen i Broakulla, och den han syftar på är Samhalls VD Birgitta Böhlin.

Anledningen är att Johnny för några veckor sedan skickade ett brev till VD Böhlin med anledning av nedläggningen av Samhall i Emmaboda, där han dels berättade om vad detta inneburit för honom själv i form av sjukskrivning, och där han även begärde att han inte skulle drabbas ekonomiskt av detta, eftersom det är företaget som försatt honom i den här situationen.
Härom dagen fick Johnny svar från Birgitta Böhlin, ett svar som emellertid gjorde honom än mer upprörd:
- Hon skrev att man varit tvungna att lägga ner enheten i Emmaboda dels för att det inte längre fanns tillräckligt med utvecklande jobb för personalen här och dels av ekonomiska skäl.
"Utvecklande arbete"

- Men hon skrev också att enligt de rapporter hon fått så hade omställningen till verksamheten i Nybro fungerat utan större problem och att alla hade kunnat erbjudas arbetsuppgifter.
- För det första så hette det när de skulle slå igen fabriken i Emmaboda att det inte alls hade med ekonomi att göra, och när det gäller det där med att det inte fanns utvecklande arbete att utföra i Emmaboda så undrar man ju varför det skulle vara mer utvecklande att göra precis samma arbete i Nybro, där arbetet dessutom inte räcker till för alla, så förmodligen så har hon blivit väldigt vilseledd om hur det fungerar här.
- Och att säga att omställningen har fungerat bra eftersom det inte varit klagomål tycker jag är ännu värre. Både jag och Mikael (Nilsson), som var vice ordförande och ordförande i klubbstyrelsen får samtal hem på kvällarna från våra gamla arbetskamrater där de ringer och är förtvivlade och säger att de inte orkar mer, berättar Johnny.

Pendlingsavstånd?
- Vidare skrev Birgitta Böhlin att det är pendlingsavstånd till Nybro, men hon är i Stockholm och utgår väl från att det finns bussar och tunnelbanor som går jämnt men så är det ju inte här på landsbygden.
Därför skriver Johnny Olsen nu till Birgitta Böhlin igen och ber att hon ska komma ner till Emmaboda på besök för att själv på plats träffa Johnny och hans arbetskamrater för att med egna ögon få en egen bild av vilka effekter Samhalls beslut får för enskilda människor.
- Annars påpekade Mikael att då får vi helt enkelt ta och åka upp till henne och prata med henne där, även om det blir dyrt för oss och även om det givetvis vore bättre att hon kunde träffa oss alla här på plats, menar Johnny Olsen.
Anders Karlsson

Lördag 12 maj 2007 03:02

Kommentar: När man som jag känner Johnny och vet vilket handikapp han har men också vilken klippa han är och hur han alltid kämpat för rätt att få arbeta och hans övertygelse om förträffligheten med Samhall om det funkar som det är tänkt. Så hoppas jag att nu VD kommer ner om hon är minsta intresserad av att Samhall ska vara till för arbetshandikappade som Johnny och mig och våra kamrater, helt klart är att regionledningen inte hållit sig till sanningen när dom redovisar upp till VD. Det vittnar hennes svar på Johnnys brev om tydligt.
Mikael Nilsson

1 kommentar:

Nicke Grozdanovski sa...

Micke, hälsa Johnny från mig och säg att han ska stå på sig. Han har vårt stöd liksså ni andra har från oss