torsdag, maj 24, 2007

En anställd till skriver till VD

Hej, Birgitta.
Jag har läst nästan all konversation mellan dig och olika medarbetare i Emmaboda.Jag blir bara besviken på den slätstrukenhet som ni använder när ni beskriver Emmaboda som Småland.
Det vore som att kalla Stockholm för mellansverige.
Du skall veta att det är många som är besvikna på dig.
Du företräder en organisation som bevisligen tappat kontrollen över den lokala verksamheten runt om i landet. Eller är det så att det bara är vi i Emmaboda som inte tycker om konceptet längre.

För att tala klarspråk med dig så rekommenderar jag dig att se över regionens arbete dom senaste 3 åren.Du skall veta att vi är många som i dag är besvikna på löften som ledningen utlovat.Vi mår vara handikappade, men inte huvudet som ledningen har fått för sig.Skulle detta vara ett normalt företag så skulle det varit satt i blokad för längesen.
Om ni nu skall satsa på företag så blir det svårt för er i Emmaboda.Det var ett nästan färdigt förslag som era duktiga gossar fintade (fjantade) bort.
Att man inte tar till sig kritik som medarbetare och facklig ledning ger ser jag som ett förfall av demokratin.

Eller är det så att statliga företag kan göra vad man vill med kreativitet som kommer från fel håll.För det är så vi tolkar ert resonemang när vi i dag ser resultatet av ert arbete.Det tar år att få tillbaka förtroendet, men bara sekunder att riva ner det.Om det inte blir någon mer verksamhet i Emmaboda så skall man ta det med i beaktandet av individers förmåga att ta sig till Nybro.

Vi som pendlar dagligen är mycket oroliga för det stöd, eller brist på stöd vi får från ledningen var det gäller förmågan att lösa transport bitenför dom anställda som inte kan ta sig till ett arbete på rimliga grunder..

Att säga att Nybro inte skapat problem för medarbetarna vore som att du sa att du inte fattar.
Vi alla tror att du Birgitta innerst inne känner för detta problem. Att då sticka huvudet i sanden, och lossat att ni inte förstår gör saken inte bättre.

Om man skall ge något beröm så vore det till din kommunikations direktör som sa att det skulle ordna sig med transporten till enheten i Nybro.Men hon kanske inte hade frågat ledningen innan hon sa i Radions P4 Extra att det skulle ordna sig med den biten.Att på nytt ge löften, och ständigt bryta dem ger er i ledningen ett svagt och flummigt intryck.
Vi ser i dag inte den starka och kompetenta roll som ni borde ha som ledning för ett av Sveriges största företag.Det verkar mer och mer som det handlar om panikaktiga lösningar på problem som inte skulle kommit dithän om man gått varsamt fram.

Om man skall avsluta detta brev till dig på ett någorlunda normalt sätt så vore det att du tog med dig all kritik och satte dig ner och funderade vad somär felet med Samhalls ständiga felsignaler mot dom medarbetare som ger så mycket, men inte får så mycket tillbaks.Vi äro tusenden som förstår och oroas av era ständiga feltramp och brist på saklighet i ert angagemang för det arbete ni har som leverbröd.Vi vill inget mer än att arbeta och trivas på orten med det företag som vi tjänar.

Bästa Hälsningar Håkan Bäcker, Emmaboda.

Inga kommentarer: