onsdag, maj 16, 2007

VD och jag verkar befinna oss på olika planeter

Fick svar på ett mejl från Samhalls VD efter drygt en månad och två påminnelser vilket svar sedan mitt mail finns tidigare publicerat på bloggen "brev till Littorin och Böhlin" 28 mars.

Varför vågar inte en VD komma hit träffa oss anställda? Vad är hon rädd för? Att vi har rätt troligen är det så! Vi vet vi har rätt hon skriver det går bra för oss hur kan hon skriva så när flera är både helt och halvt sjukskrivna som följd av beslutet att lägga ner verksamheten i Emmaboda? Fick nu ett mess från en arbetskamrat i skrivande stund hon har sån värk i axeln så nu orkar hon snart inte jobba mer. Tro det är dags för lite gruvtakter även här i Småland.

Att VD ringer pratar med en regionchef som jag tvivlar på säger sanningen och som inte ens han pratar med oss annat än på insändarsidorna. Vi vill hon ska prata med oss är det för mycket begärt? Nej tycker inte det eftersom Samhalls uppdrag är att ge oss rehabilitering inte som nu gör oss arbetsoförmögna. publicerar hennes svar nedan plus mitt svar som hon fick omgående så nu är det väl tyst nån månad till från vår Kära Vd.

Hej!
Tack för ditt mejl från den 12 april.
De frågeställningar Du tar upp har jag och regionledningen besvarat och kommenterat i olika sammanhang. Vi ser inte på situationen i Emmaboda så nattsvart som du tycks göra. Jag har försäkrat mig om att de flesta av medarbetarna funnit sig tillrätta och trivs bra med de nya arbetsuppgifterna. Detta hör jag från såväl medarbetarna som från de fackliga företrädarna.
Det är fel att det aldrig kommer att gå att hitta jobb för Samhall att bemanna i Emmaboda. Alltfler företag, små och stora, upptäcker att Samhall är en utmärkt samarbetspartner, och det sker inte minst i Småland.
Jag lovar att vi i företagsledningen ska göra vad vi kan för att marknadsföra Samhall, och jag hoppas att våra lokala medarbetare vill dra åt samma håll.
Med vänlig hälsning
Birgitta Böhlin

Hej tack för ditt mejl

Jag tycker inte vi fått särskilt mycket till svar på våra frågor dom svar vi fått beskriver inte den verklighet som jag och mina kamrater lever i.

Jag ser inte nattsvart på Samhalls verksamhet i Emmaboda det är ju precis tvärtom Samhall har ju lagt ner Verksamheten i Emmaboda! Jag vill bara ni ska förstå att i 3 år hittades inga bemanningsjobb i Emmaboda jag tror faktiskt man försökte man sa så till oss i alla fall.
Uppenbarligen pratar vi inte med samma medarbetare dem jag pratar med far illa av pendling mm. Vilka fackliga företrädare pratar ni med? Småländska höglandet vet jag att där funkar bemanningslösningar mycket bättre men man kan inte dra slutsatser av det att det här där vi finns är likadan arbetsmarknad. Man kan inte sälja bananer till dom som vill ha päron! Man kan inte sälja bemanning till dom som vill ha underleverantörer.Jag har bott och verkat på arbetsmarknaden i Emmaboda jobbat fackligt i många år jag vet hur denna marknad ser ut här.

Jag tycker inte det är rimligt att medarbetare nu p.g.a de föruttsättningar som nu gäller ska behöva vara sjukskrivna ge dom full lön till anpassat arbete kommer fram som dom klarar av trots handikapp, det kan ni väl göra eftersom ni är så säkra på att hitta arbete i Emmaboda.

Om du menar att jag ska dra åt samma håll så ska jag upplysa dig om följande. Jag kan inte vara med på det tåget eftersom det hittills inneburit och varit till skada det håll ni vill dra åt. Jag vill ha ett anpassat arbete som jag trots mina handikapp kan klara utav det samma gäller mina arbetskamrater.
menar du att kamraterna som ringer tiil mig eller på annat sätt pratar med mig ljuger? jag vet ju vilka som är sjukskrivna
mvh
Mikael Nilsson

3 kommentarer:

Mats sa...

Är det inte du som är facklig företrädare?
Vd:n säger ju att de fackliga företrädarna säger att de flesta har det bra?
Kämpa på, jag ska se om jag får ihop något jag med.

Anonym sa...

Jag var facklig företrädare tills dom la ner så nej jag är inte facklig företrädare men jag känner dom dom har inte pratat med VD/micke

Nicke Grozdanovski sa...

Företagsledningen vill marknadsföra samhall? Jag tycker det inte riktigt sköter den biten. Så mycket man har hört om Samhallsledning är inte specielt positivt.Nej Samhall sköter inte sin åtagande. Men så länge Samhall har ett AB efter sig kommer det att komma människor i klämm