torsdag, april 26, 2007

Anställd och sjukskriven skriver brev till Samhallsledning.

Med tillstånd av brevskrivaren publicerar jag brevet på min blogg, han vill att folk ska veta vad som pågår.


Till Birgitta Böhlin, Anders Knutsson, Helen Dahlström. Kännedom: Sven Otto Littorin.
Hej!

Mitt namn är Johnny Olsen jag är fortfarande anställd på samhall. Efter nedläggningen i Emmaboda har jag gått sjukskriven då mina handikapp sätter stopp för vidare arbete under de nya omständigheterna som blev fakta efter nedläggningen.
Jag är besviken på sättet företaget väljer behandla mig jag har alltid uppskattat att ha ett arbete det gick bra på halvtid i Emmaboda. Resorna till Nybro är den största bidragande orsaken att jag nu inte har arbetsförmåga längre. Jag har varit sjukskriven sedan den 3 januari!

Jag har kontakt med läkare på företagshälsovården. Helst av allt hade jag och för den delen mina kamrater sett att man haft bas kvar i Emmaboda då flera nu blivit drabbade och tvungna att bli sjukskrivna antingen helt eller på deltid.

En sak vi trodde på det vi hörde kommunikationsdirektören säga i radio programmet att samhall kunde sätta in buss till oss då hade det underlättat för mig och andra att kunna jobba i alla fall. Men när frågan om det kom upp här nere var det blankt nej så det stämmer ju inte det kommunikationsdirektören sa i p4 Extra. Så besvikelsen var stor först nedläggning sen inget ansvarstagande för oss som inget hellre vill än att arbeta.
Det känns som om Samhall vill jag och mina kamrater ska säga upp oss när man inte har det minsta förståelse för våra handikapp.

Ekonomiskt förlorar jag massor av pengar pga. samhalls beslut att dels lägga ner Emmaboda sen inte sätta in transport till Nybro.

I Nybro finns inte alltid arbetsuppgifter till oss utan det råder ojämn beläggning detta borde man vetat innan beslutet.
Jag har nu gått sjukskriven Samhall har på den tiden hört av sig två ggr till mig, efter påtryckningar från facket och kamrater, men man har inte gjort någon rehabutredning för mig inte heller för mina kamrater som också är sjukskrivna efter nedläggningen.
Jag trodde det var pga. mina handikapp jag blev anvisad till samhall men tydligen gäller det inte längre åtminstone inte för mig.

Jag vill att Samhall betalar det jag förlorar när jag är sjukskriven, Jag har inte orsakat denna skada själv utan ansvaret faller på Samhall, man kan inte bereda mig jobb som jag kan ta mig till eller utföra längre man är slängd på sophögen. Jag mår också dåligt av att mist den sociala kontakt som alltid varit viktig för mig med att ha ett arbete och jag saknar mina kamrater.

Förtroendet för ledningen i region Växjö och inte minst arbetsområde Kalmar är utan att överdriva kört i botten.

Jag förväntar mig att du Birgitta som jag tror är en människa som till skillnad från ledningen här nere lyssnar och att du vill samhall ska vara till för även mig och mina kamrater? Jag vill du kommer ner träffar mig och mina kamrater som nu riskerar att slås ut från samhall.

Med Vänlig Hälsning
Johnny Olsen

1 kommentar:

Nicke Grozdanovski sa...

Ja det är för jävligt rent ut sagt hur samhall behandlar sina anställda