söndag, mars 14, 2010

4 frågor till Gun Mälberg nr 5 på kommunlistan Vänsterpartiet Emmaboda

Hej Gun Mälberg Broakulla

1.Hur känns det att blivit vald till vänsterpartiets kommunlista inför valet?

Att veta att det finns möjlighet att vara med och påverka och kanske skapa ett samhälle som ligger närmare vänsterpartiets syn på människors värde.


2. Vad är den viktigaste frågan för dig inför valet?

Att vi alla börjar behandla sjuka med den respekt som dom har rätt att kräva.3. Vad behövs för politik till att vända den negativa befolkningsutvecklingen i kommunen tror du?

Man måste äntligen inse att komunikationerna in till Emmaboda måste förbättras, vi kommer aldrig kunna locka hit folk, eller få människor att stanna i kommunen om man inte kan ta sig in till bland annat, läkare, apotek, butiker, simhall plus tåg osv.
Med tanke på att det blir dyrare med körkort, fler ungdomar utan arbete så måste detta vara en av de viktigaste frågorna för kommunen. I framtiden kan man inte räkna med att vi varken kommer kunna ha två bilar eller att det finns ekonomiska möjligheter för ungdomar att ta körkort.4. Vilka tre kommunala politiska frågor brinner du mest för?


Alla barn måste få samma möjlighet till kvalificerad undervisning oberoende på var man bor eller vilken skola dom går i.
Äldre skall ha rätt till möjlighet att komma ut i friska luften,
Att äldre skall ges möjlighet att bo tillsammans även om endast den ena har vårdbehov.

Inga kommentarer: