tisdag, mars 03, 2009

Varför sviker IF Metall?

Omarbetad och redigerad version
IF Metall sviker!

Här tjatas det på medlemmar i varje löneförhandling att man måste ta ansvar och hålla kraven nere och tänka på inflationen. Nu då gör IF Metall en uppgörelse som innebär sämre villkor för medlemmarna man skyller på krisen. Nä det här duger inte! Har förbundsledningen glömt det fackliga löftet grundbulten i fackföreningsrörelsen. Löftet tål här att upprepas men inte trodde man att en förbundsledning skulle behöva påminnas om något så centralt i den verksamhet dem är valda inom!

”Vi lovar och försäkrar att aldrig någonsin under några omständigheter arbeta på sämre villkor eller till lägre lön än det vi nu lovat varandra.
Vi lovar varandra detta i den djupa insikten om att om vi alla håller detta löfte så måste arbetsgivaren uppfylla våra krav!”

Detta som nu kanske det starkaste förbundet öppnar upp för leder till press på alla andra förbund och medlemmar. Att öppna upp för att man lokalt kan göra sämre avtal än det centrala en sak som arbetsgivarna drivit länge men som tills nu facket stått emot.

Det är inte svårt att förstå att det jäser inom leden nu. Detta måste upplevas som ett stort svek. Ärligt talat något jag personligen inte trodde kunde bli möjligt att kanske världens starkaste fackföreningsrörelse skulle medverka till. Den är inte lika stark längre när man åsidosätter grundbulten att arbetare inte ska konkurrera med varandra genom att acceptera sämre arbetsförhållanden och villkor.Mikael Nilsson (v)
Emmaboda


Metall får kritik

Inga kommentarer: