tisdag, februari 17, 2009

rädda apoteket

Jag skrev under denna protest idag läs mer och ta ställning du med!
Mikael

Räddaapoteket.nu är en politiskt oberoende kampanj som drivs ideellt, som en protest mot regeringens planer att avreglera en av Europas bäst fungerande apoteksmarknader. Ibland är trygghet och säkerhet viktigare än privatisering!Den svenska apoteksmarknaden är unik på många sätt. Trots ett statligt monopol på försäljningen har vi bland de lägsta läkemedelspriserna i världen. Tack vare att apoteken drivs utan vinstintresse kan man fokusera på tillgänglighet och säkerhet. Både EU och OECD har granskat den svenska apoteksmarknaden och deras slutsatser är att den fungerar väldigt bra. Apoteken har en unikt hög kundnöjdhet och det svenska folket har stort förtroende för dem.Det är viktigt att inse att läkemedelsförsäljningen inte är som vilken detaljhandel som helst!

Till kampanjen

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är ganska insatt i detta och måste säga att du är ute och cyklar lite :P
Det är TLV som styr priserna så priserna kommer ej att kunna höjas eller sänkas på recept... däremot blir det stor press på receptfritt som det blir större konkurans på och därmed tvungna att sänka marginaler på.
Öppet tiderna kommer att förbättras!Bättre service för att få kunderna att komma tillbaka osv. Jag ser bara possetivt på detta...