torsdag, augusti 23, 2007

Som en böld i arslet!

Vi måste följa med samhällsutvecklingen, det säger samhall när man lägger ner och förändrar verksamheter runt om i landet, ja det är klart man måste följa med den men att utvecklingen har lett till att samhall numera är Sveriges tredje största städbolag får en att undra lite.

Skulle vara intressant få redovisat hur många som städar på samhall som har gått över till annat städbolag så kallad övergång? Det är för oss väldigt klart att städjobb inte kan vara utveckling för alla, vi förstår att det är billigare eftersom det inte kräver så mycket lokaler eller dyra investeringar som i industrin. Men Samhalls uppdrag är att rehabilitera och ge människor utveckling genom arbete det måste faktiskt få kosta pengar det är till detta man får merkostnadsersättning från staten för. Det är ju det som är investeringen det är det som leder till dom stora pengarna för staten som helhet och det borde ligga i aktieägarnas intresse dvs staten vilket som bekant är vi alla. Därför är det faktiskt tillåtet att vi medborgare ställer krav på att det fungerar.

Sen är det konstigt att ansvaret för den enskilde anvisade ligger på personalledaren när den samma inte har verktygen en liknelse är på sin plats du får ansvar för denna bilen att den rullar framåt men du får inte nyckeln. Att som personalledare ha en sån arbetsmiljö kan inte vara roligt, men inte vågar dom protestera heller för då är dom rädda bli av med jobbet och försörjning är som bekant nödvändig för folkflertalet.

Utifrån dessa fakta och uttalande av ledningen, kan man dra slutsatsen det är pengarna som går in i företaget lättast och med minst arbetsinsats från ledningen som gäller.

Ledningen verkar utgå från att de anvisade är lata och dumma i huvudet. Taylorismen lever i samhall. Så vad för utveckling ger det när ledningen är kvar i 1800 talet, är det inte dags att ledningen också anpassar sig till utvecklingen, hur ska dem lyckas med sitt uppdrag annars?

Det borde för det första vara obligatoriskt med någon slags utbildning i handikappkunskap om man är chef på att företag som samhall! En rullstolsbunden Vd skulle inte medverka till att samhall ska vara det tredje största städbolaget i Sverige för hon eller han har erfarenhet som behövs i ett företag som samhall ska vara.

Ska en människa rehabiliteras bör man också lyssna och samtala med den berörde, man blir nämligen inte rehabiliterad bara för att det står på en hemsida eller att man få höra det, när man i vardagen av betraktas som mindre vetande av en gammalmodig ledning. När ledningen sen upptäcker att en del anvisade faktiskt bry sig om samhalls uppdrag då är man som en böld i arslet på vederbörande, Som en stor böld i arslet på ledningen ska samhall uppropet vara ända tills det blir förändringar som gynnar ägarna och de anvisades rehabilitering och utveckling. Vi vägrar se våra kamrater behandlas på detta sätt som sker i samhall idag..

Samhall uppropet

Inga kommentarer: