fredag, augusti 17, 2007

Varför jagar försäkringskassan den enskilde och samtidigt tiger om Samhalls sätt att slå ut människor?

Som bekant kan man inte bli uppsagd pga. arbetsbrist på samhall ändå försvinner arbetare från samhall efter man omorganiserat. Hur kan det komma sig undrar ni säkert då? Jo när man inte klarar arbetsuppgifter och förhållandena längre bli man till sist tvungen att säga upp sig ansöka om förtidspension.

Detta är galet tidigare kunde man arbeta med sina handikapp efter samhall omorganiserat kan man inte längre utföra arbetet som i bästa fall erbjuds det råder alltså arbetsbrist för den personen och det bli försäkringskassans ärende är det verkligen så det ska vara? För om samhall sköter sitt uppdrag som man ska borde det inte kunna hända man ska ju se till så den anställde få ett anpassat arbete. Ledningen säger alltid vid varje nedläggning ingen bli uppsagd p.g.a. arbetsbrist vilket givetvis stämmer men det betyder inte att ingen får lämna sin anställning p.g.a. detsamma under åren har åtskilliga fått lämna samhall för deras handikapp klarar inte de nya förhållandena efter alla omorganisationer. Vad man verkligen kan fråga sig är hur försäkringskassan ser på detta faktum den enskilde sjuka arbetaren jagas med blåslampa men det företag som har statens uppgift bereda människor med olika slags arbetshandikapp arbete kritiserar man inte man tiger still! Men när inte ens Samhall som har det som uppgift kan erbjuda handikappade jobb längre då är det mörkt för dessa människor. Inte begriper man vad regeringen menar med att minska utanförskapet det gäller inte alla som vill arbeta det kan vi sorgligt nog konstatera.
Många vet att det är så här det går till men tiger om det, det är att svika de människor som inget hellre vill än att arbeta om det vore möjligt.

Samhalluppropet

2 kommentarer:

Karin sa...

hej där!

Läser nyfiket på din blogg om det som rör Samhall. Har följt dina och andra människors synpunkter. det känns som angelägna frågor.

Har du möjlighet att höra av dig till mig? Skulle vilja dryfta några frågeställningar med dig..?

MVH
karin@frantis.net

Anonym sa...

japp det är angelägna frågor och för en del är dom faktiskt viktiga för människors hälsa och välbefinnande
jag mailat dig
Micke