fredag, september 14, 2007

Slå på de svaga !

med anledning av regeringen Reinfedts sk reform på DN debatt

Maktens cyniska attack på de sjuka!

Man ska skära ner strama upp det ska löna sig att arbeta. Då ska de sjuka betala för ett skatteavdrag som gynnar de som redan har det bra!

Regeringen fortsätter förstärka och fördjupa klass skillnaderna i ett försök att få det låta bra presenterar man en rehabiliterings historia. Man har tagit bort arbetsgivarens rehabiliterings ansvar menade man allvar med rehabilitering borde man i stället förstärkt denna. Dålig arbetsmiljö måste kosta pengar för det är de enda språk man begriper. Littorin vill dela ut glada gubbar till dem med bra arbetsmiljö. Då borde det vara rätt bedrövligt att till Samhall AB behöva ge en sur gubbe statens eget företag.

Det som slår en så kolossalt och gör oss oroliga vi som jobbar på Samhall AB. Statens eget företag där rehabilitering ska ske genom arbete som det vackert heter.
När man nu som regeringen lägger fram detta som en stor reform nämns detta företag inte en enda gång därmed den stora oron.

Vi har flera gånger talat om att Samhall inte sköter sitt uppdrag vi har talat om det med förhoppningen att man ska göra någonting åt detta så att det fungerar. Nu efter regeringens attack mot de svagaste verkar det som att regeringen inte bryr sig ett skit om att minska utanförskapet hindra utslagningen på samhall AB. Man vet att det inte fungerar eftersom man inte med ett enda ord nämner Samhalls uppdrag när man pratar om förbättrad rehabilitering.

Det värsta är man vet om bristerna men man skiter i det är arbetsskadade/arbetshandikappade arbetare som har en arbetsförmåga inte ens ”medlemmar” i utanförskapet? Ska vi betraktas som förlorade? Är samhall till för att klämma ut den sista skiten ur arbetare för att sen slängas ut på sophögen till en ersättning man nu sänkt?

Nu blir folk utslagna för samhall bryter mot bolagsordningen att finnas där behoven finns och bereda arbete efter personalens förutsättningar. Arbeten som dessutom ska vara meningsfulla och utvecklande.

Ni som får skattesänkningar ni redan besuttna för aptitens skull tänk inte på vilka stackare som får betala det. Risken är stor att gåslevern blir svår att smälta då? Den regering som verkligen kan och vågar ta tag i situationen verkar inte finnas! Ett företag som är bildat för att rehabilitera nämndes inte av ägaren när man säger sig satsa på just rehabilitering!
protestera

Inga kommentarer: