fredag, juni 08, 2007

Lönesänkning efter nedläggning

Lönesänkning efter nedläggning av Samhall i Emmaboda.

Lönen på Samhall 15.300 kronor i lägsta lön vilket dem flesta ligger i, finns vissa tillägg men pga. man ändrat verksamhet så är det inte många som kommer upp i lönestegen. Samhall tjänar pengar genom att lägga ner även på våra löner, dem som drabbas mest är dem som är mest begränsade i sin arbetskapacitet dom som inte kommer ut på bemanning även om det fanns bemanning.

Men inte nog med detta nu så förlorar man minst 715 kronor om man efter nedläggningen jobbar i Nybro vilket de flesta gör det är vad ett månadskort i kollektivtrafiken kostar, finns dom som p.g.a. handikapp måste köra egen bil vilket som alla vet kostar mycket. Dem som jobbar i Lessebo får betala minst 1050 kronor.

Ingen kan påstå mer än Samhalls ledning att vi skulle vara högavlönade men man jämför ibland med andra branscher där det ibland kan visa sig löner som understiger 15.300, men frågan är om det snart inte bli svårare för dom hitta såna exempel men man drar sig säkert inte för att jämföra med Kina då! Eller Afrika!

Sen att man behandlar människor utöver detta nonchalant och illa, gör oss så upprörda eftersom dessa människor ger företaget allt dom har kvar i sin kropp och orkar med ibland är dem så slut så hela ledigheten går åt till att vila upp sig för produktionen ska fram till varje pris och man har inte kompetens i företagsledningen att ta in lagom med jobb eller skaffa hjälpmedel för att underlätta arbetet men skälla och gapa sen tror att under kan ske det är melodin. Samhall och samhället i stort borde vara tacksamma att dessa människor trots allt dom får utstå trots handikapp ändå arbetar betalar skatt till det gemensamma i stället för att ha förtidspension men för många blir det svårare och svårare att orka. Produktionen går före rehabiliteringen som är det egentliga syftet med Samhall. Många har av ledningen fått höra att en sån som du ska vara glad att du har jobb.


Mikael Nilsson och Johnny Olsen
Emmaboda

1 kommentar:

Tomas Jonsson sa...

Jag känner en vrede. Du har helt rätt i ditt resonemang om resekostnaderna som innebär en reallönesänkning.