tisdag, mars 13, 2007

Insändare

Attacken på de unga!

Inte nog med attacken på sjuka, arbetslösa nu ska man slå undan fötterna på ungdomarna man har dragit in statsbidraget de sk. PPP-Pengarna, prova på platser för att ungdomar ska få möjlighet att sommarjobba detta vänder sig främst till dom som inte kan få sommarjobb på annat sätt huvudsakligen mellan 16-18 år och många kan vara invandrarungdomar som på detta sätt skulle få känna sig nyttiga och delta i samhällslivet..

Som väl är har vi i Emmaboda kommun möjlighet att ändå fixa dessa platser till ett hundratal. Men i andra kommuner ser det inte likadant ut tyvärr. För oss i kommun majoriteten i Emmaboda S och V är det självklart att detta är viktigt för dessa ungdomar och för hela samhället.

Dessa ungdomar är inget man i alliansens namn prioriterar, utan det är som vanligt dem som har som ska ha mer. Klassisk högerpolitik som mittenpartierna utan större protester finner sig i för att kunna befinna sig i maktens korridorer på Rosenbad.

Man kan inte bli annat än orolig för hur mycket högerpolitik dom ska finna sig i denna mandat period. För att inte tala om hur mycket försämringar detta leder till för vanligt folk.


Mikael Nilsson

ordförande
Vänsterpartiet Emmaboda

Ann-Marie Fagerström
Kommunstyrelsens ordförande
Socialdemokraterna Emmaboda

Inga kommentarer: