tisdag, oktober 15, 2013

Politiken visar på ett förakt!Sedan 2006 har Regeringen Reinfeldt kört sin så kallade arbetslinje fräckt kallar man sig dessutom för ett arbetarparti. Resultatet är nedslående vi är fast i en hög arbetslöshet ingen av regeringens åtgärder har någon som helst effekt på denna. Skattesänkningar där 25% av dem går till dem som har det allra bäst när det gäller pengar och förmögenheter 1% av dem går till de som har de allra sämst alltså dem som har tur att få vara friska och ha ett arbete. Dem som har det allra sämst har sett sin försörjning som sjukpenning pensioner bara försämrats. Det finns knappast något som talar för att sjuka människor bli friska för att man drar undan deras trygghet skulle däremot tro att det försämrar deras möjligheter att bli friska om man ska oroa sig dessutom för familj hus och hem. Och dem som blivit utförsäkrade från sjukförsäkringen och nu hänvisas till bidrag från socialen visar att i själva verket är moderaternas arbetslinje en bidragslinje för dessa människor!

Moderaterna kan aldrig bli ett arbetarparti om man inte ens begriper att arbetare kan bli sjuka och arbetslösa men dem bli inte mindre arbetare för det. Det är vardagen för arbetarna som få betala ett högt pris för att Reinfeldt vill gynna sina kapitalstarka vänner. Dessa vänner som många av dem säkerligen ge bidrag till moderaternas valrörelse med mera men som moderaterna inte vill redovisa. För är det inte så det ligger till kan ju alltid moderaterna redovisa sina partibidrag därmed bevisa att jag har fel

Samtidigt som Reinfeldt gynnar dem med jobb och som är friska och mest dem som är a rikast i landet, visar politiken dessutom upp ett förakt mot dessa människor som är arbetslösa och sjuka och mot de pensionärer som hela livet bidragit till ett välfärdssamhälle!


Ett sådant här samhälle leder ovillkorligen till ett vi och dom samhälle med konsekvenser som ger otrygghet och lidande för de flesta. Ett sådant samhälle vill vi inte ha vi accepterar inte att vrida tillbaka klockan 100 år!  

3 kommentarer:

Christoffer sa...

Skatt är stöld. Det enda rättvisa är att alla får behålla vad de tjänar, dvs. att staten inte tar ifrån någon för att ge till någon annan. Det är ingen skillnad om en tjuv stjäl som när staten stjäl, det är lika förkastligt. Välfärdsstaten bör krossas fullständigt. Statens enda funktion är att hålla med polis, militär och domstolar. De som inte kan försörja sig själva har ingen rätt till vad andra skapat. De får förlita sig på välgörenhet eller få under. Detta är rättvist.

Mikael.R.Nilsson sa...

Säger du det Då antar jag att du lever som du lär? Din skolutbildning har du betalat vad den kostar vården likaså? Du använder väl inte vägarna heller?

Anonym sa...

men lilla Mikael, borgarna vill ju inte avskaffa skatten, dom vill sänka den till en rimlig nivå... som du kanske vet så har vi den näst högsta skatten i världen och det säger ju en hel del.
det är inte häller något parti i riksdagen som vill avskaffa bidragen till skolor, eller sluta bygga ut/upprätthålla vägarna vi kör på.
get your facts right!

ps: använd "," och ".", det blir mycket lättare att läsa vad du skrivit då.