fredag, december 31, 2010

2010- Ett komplicerat år, Valet,hälsan och kärleken!

Självklart är det så att valet i höstas är det som präglar detta året mest! Vi hade en mycket intensiv valrörelse från vänsterpartiet i Emmabodas sida körde vi hårt i valrörelsen och vi startade tidigt vi var först på banan och vi kämpade hårt ända in i kaklet. Efteråt ska vi känna oss nöjda för i Emmaboda behöll vi våra mandat vi ökade till och med i röstantal det känns bra, mindre bra var det att vi inte lyckades byta regering utan nu väntar fortsatt högerpolitik signerat Reinfeldt i 4 år till, att detta är skadligt för svenska folket det vet vi ju redan. Ett samhälle måste bygga på gemenskap och ett solidariskt ansvarstagande för att kunna utvecklas positivt för folkflertalet. En höger politik skapar klyftor, det ser vi i en ökad barnfattigdom, männsikor som är sjuka bli utförsäkrade hänvisade till försörjningsstöd men i statistiken är dem då enligt regeringen inte sjuka utan man slå sig för bröstet säger att sjuktalen minskar. Det är inte annat än en stor lögn!

Det kommer för många en dag bli uppenbart om dem inte kan hålla sig friska, vilket alla borde veta inte alltid man kan klara av, en bilolycka arbetsplatsolycka, ett cancerbesked, ja då förändras livet är man då inte tillräckligt stark ekonomisk inte har en förmögenhet, då ligger man pyrt till och det där jobbskatteavdraget är ett minne blott för om du ändå beviljas sjukpenning ska du sedan betala mer skatt men med mindre ersättning än dem som fortfarande kan jobba och är friska om inte förr är det väl då man börja tänka på vart tog solidariteten i samhället vägen? Jag hoppas att många ändå frågar sig det innan man bli sjuk för det vill vi inte folk ska bli, men bli man det ska samhället och försäkringar finnas på plats, det är viktigt om vi vill ha ett välfärdssamhälle som gäller oss alla. Vi kan konstatera att ju mer högerpolitik vi får uppleva desto tydligare står det klart att vårt parti Vänsterpartiet behövs och kommer alltid behövas vi har en viktig roll i samhällsbygget och kampen går vidare efter detta årsskifte vi nu ser kommer vid midnatt.

Nu över till mer personligt då, ibland händer det här på bloggen att jag skriver även sådant, inte särskilt ofta för klart är det samhälle och politik som dominerar på denna blogg. Hälsan ja det varit ett väldigt tufft år med värk ,sömnlösa nätter och depressioner, och kamp med försäkringskassan. Jag har dessutom ett arbete som inte alltid gör min hälsa bättre, visst kan jag skylla det på att Samhall AB lämnat mycket mer att önska för oss som har funktionsnedsättningar men det tenderar bli tjatigt dem som följt min blogg vet ändå mina synpunkter om det företaget. Men det känns väldigt jobbigt att det ska vara en utopi för mig att kunna arbeta och må bra av det!

Kärleken ja det är komplicerat, jag har haft ett förhållande med en väldigt fin kvinna, men det tog slut innan midsommar, det värsta är att jag älskar denna kvinna och kommer nog alltid att göra så. Men avståndet mellan oss gjorde det svårt att träffas, kanske framförallt att det kostar mycket pengar att resa, det inte billigare när man dessutom är lågavlönad och ofta sjuk. men vi har ändå en bra kontakt som vänner även om det gnager hårt att vi inte kunde få en framtid tillsammans, det är väl normalt att känna så samtidigt finns för mig hoppet, därför jag kommer alltid älska henne och jag kommer aldrig glömma bort denna underbara fina kvinna.

Ja nu stundar 2011 och jag vill önska alla lycka till med livet och kärleken och kampen för ett jämlikare och ett mer solidariskt och rättvisare Emmaboda ,Sverige och Värld.Kampen mot rasism, egoism,orättvisor och alliansregeringens orättfärdiga utslagningspolitik går vidare i oförminskad styrka.
GOTT NYTT RÖTT ÅR!
önskar
Mikael Nilsson

Inga kommentarer: