söndag, augusti 08, 2010

Vem spelar egentligen "Allan" Björklund?

Lyssnade på ekot kvart i fem, där man rapporterade om Björklunds nya förslag alltså efter det i veckan med förbud mot Burka i skolan. Ska regeringen och Björklund lägga sig i ordningsregler på alla skolor?


Men nu till de senaste "revolutionerande" förslaget han senast levererat. Att föräldrar till "stökiga" Barn ska kunna tvingas sitta med under perioder i klassrummet. Han utryckte det så här. Om Kalle som spelar Allan har mamma eller pappa i klassrummet kommer han nog inte stöka mer! Visst är det bra om föräldrar engagerar sig mer i skolan, men snälla Björklund. problemen på många skolor handlar om för få lärare och personal och resurser att hjälpa Kalle och hans kompisar att spela Allan som Björklund uttrycker det tyder på att man vill ha uppmärksamhet. Har vi resurserna att upmärksamma eleverna i dagens skola tillräckligt.

Appropå spela "Allan" Med sådana här förslag som Björklund levererar kan man tro han pratar med egen erafarenhet av att spela Allan. Mitt förslag är att se till så Björklund med allianskompisarna få sitta i opposition efter den 19 september kanske det lindrar Folkpartiledarens "spela Allan" tendenser vi sett senaste veckan!

4 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Utmärkt artikel Mikael

Mikael.R.Nilsson sa...

Glad du gillade inlägget!

Lasse Strömberg sa...

Björklunds alla förslag om skolan går allihop ut på att inte göra något som förbättrar verksamheten. Vill man förbättra skolan krävs ex v fler lärare eller mindre klasser.
Det kostar pengar och är därmed inte ett alternativ för den gode rottingmajoren.
Det är billigare att ge betyg och tvinga föräldrar att vara med i klassen än att verkligen göra något som behövs.

Martin sa...

Din politiska åsikt är säker, med ditt engagemang gör din röst hörd på

http://www.valresultatet.se