torsdag, april 01, 2010

Luffarvänliga Emmaboda Kommun!

Enligt ännu obekräftade uppgifter förs det diskussioner i kommunhusets innersta krets om att på luffarens vis märka Emmaboda som en gästfri kommun, detta sägs att detta förslag kommer lägligt då man ska se över vägskyltarna som talar om att man är i Emmaboda kommun. Man kommer att undersöka kostnader för detta. Vilket luffartecken som ska användas är ännu inte spikat men det ska visa att Emmaboda är gästvänligt. Enligt en anonym källa diskuteras ett tecken som betyder ”Här bor en givmild eller medkännande Kvinna” Vilket skulle kunna tyda på att det är Kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S) som åsyftas.
Självklart är dock att Hönsalottas Luffarmuseum som flyttat från Nybro kommun till Emmaboda kommun ( Boda glasbruk) är det som väckt dessa tankar och ett medborgarförslag som kommit om vikten att skylta vid kommungränserna att man är i Emmaboda kommun
Blir intressant hur detta faller ut.
På bilden ser ni en del luffartecken.
Vilket tycker du passar? Kommentera gärna

2 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Såsom hemmahörande i Uppvidinge kommun vill jag att Emmaboda denna första april sätter upp märket "fortsätt åt detta håll" med tanke på att pilen liksom pekar norrut.

Nicke Grozdanovski sa...

lätt och förstå dessa tecken. Men vem ska bekosta det? Vägverket eller kommunen? :-)