lördag, april 03, 2010

Håll sverigedemokraterna utanför riksdagen!

Publicerar här Nickes utmärkta insändaresvar!

Toralf Alfsson (sd) unkna främlingsfientliga politik kommer upp till ytan i hans insändare (Östran 30 mars) om de ensamkommande flyktingbarnen. Det märks tydligt att Toralf är uppvuxen i trygga Sverige långt i från krig och hungersnöd. Han kan inte sätta sig in hur det är att fly från sina hemländer av olika anledningar till en otrygg framtid i ett annat land. Istället att bidra med att vi öppnar våra händer till dessa så stänger Toralf sina och med unken argumentation slår han bakut och pratar om ensamkommande flyktingbarn som "bedrägeribarn" Han använder visserligen en annan källa till de ordvalet men han står givetvis bakom detta uttryck

Visst det kan hända att någon av de ensamkommande flyktingbarnen är över 18 år men i de allra flesta fall rör det sig om barn. Barn som har flytt från tragedier som de har upplevt i sina hemländer. Kan vi hjälpa dessa barn till en trygg framtid i Sverige ska vi också göra det. Toralf ondgör sig över anhöriginvandringen som är en tycker jag naturlig del i vår invandrarpolitik. Varje flykting vill väl ha sina anhöriga på trygg plats. Men det tycker inte Toralf. Nej han vill inte ens ha någon flykting eller invandrare i Sverige.

Det är också tragiskt men inte förvånande att Toralf tar upp den ekonomiska biten när det gäller flyktingpolitiken. Det brukar de främlingsfientliga företrädarna ha som argument Det mänskliga biten vill man däremot inte se. För Toralf blir varje flykting enbart en siffra och en del av statisktiken. Han ser inte att många invandrare och flyktingar som har stadgat sig i vårt land även bidrar till vår välfärd.

De berikar vårt land på många sätt men det ser inte de främlingsfientliga.Nej, låt oss hålla Sverigedemokraternas åsikter borta från Sveriges riksdag genom att rösta på någon av de partier som ser invandrarna som en tillgång och inte som tärande för vårt samhälle. Vi ska ha ett varmt och välkomnande samhälle och inte en intolerant och slutet samhälle som Toralfs Sverigedemokrater förespråkar.

Nicke Grozdanovski (v)

Inga kommentarer: