onsdag, december 02, 2009

Samhalls bemannade lösningar! ett hemskt exempel!

Blev i dagarna uppringd av en journalist från Dagens arbete, hon ville ha information om samhall och hur folk behandlas, jag gav henne den informationen jag har som jag av egna erfarenheter vet och även de uppgifter vi fick under tiden vi hade samhalluppropet igång. Anledningen att hon ringde var väldigt upprörande uppgifter från stockholms området där samhall bemannar ett återvinningsföretag i bland annat Spånga här följer ett litet utdrag från Dagens arbetes artiklar. Jag har läst och jag blev väldigt illa berörd då människor utnyttjar kamrater på detta sätt.

Funktionshindrade utnyttjas i återvinningsbranschen
Sverige är världsbäst på återvinning. Men medan företagsledarna tjänar mångmiljonbelopp betalar samhällets svagaste priset. Funktionshindrade från Samhall sorterar skräp vid livsfarliga maskiner och i giftig dieselrök.
Bröderna Bengt och Hans-Eric Anderssons återvinningskoncern, Hans Andersson Group, har på några år fördubblat sin omsättning från en till två miljarder kronor. De senaste fyra åren har bröderna plockat ut 28 miljoner i aktieutdelning.

Vid koncernens anläggning i Spånga utanför Stockholm sorterar inhyrda Samhallarbetare returpapper vid löpande band åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan. På bandet kommer döda och levande råttor, mögliga matrester, glas, byggmaterial, sprutor och blodpåsar. Kläderna färgas gråa av pappersdammet som yr runt i lokalen. En del sorteringsarbetare bär enkla munskydd, några har inte ens handskar. Genom öppningar i golvet sipprar giftig dieselrök från en hjullastare in.
läs mer DAGENS ARBETE

Nu finns det en protestlista
och en facebookgrupp

2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

VARSEL

Nicke Grozdanovski sa...

Det är för jävligt att sådant här förekommer i Sverige 2009