lördag, december 12, 2009

Beslutet att köpa fastigheter i Boda(personliga påhopp i debatten)

På kommunstyrelsen blev det årets hetsigaste debatt, tyvärr förekom det osmakliga personliga påhopp. Engagerande möten och politiker är bra tycker jag oavsett var man står i frågan som diskuteras. Men påhopp på person är inte vackert, jag hoppas detta blir en parantes i mötena för kommunstyrelsen. Ja köpet diskuterades, jag kan erkänna jag var tveksam till en början till detta köp, men var är alternativet jo det är det vi ser händer undan för undan vi kan inte låta norra kommundelen dö vi måste vara där och visa att hela kommunen är lika viktig. Och det finns tecken på liv och rörelse kan detta köp stärka det tycker jag man är skyldig att vara med och stötta detta, jag är glad att majoriteten dvs. vänsterpartiet och socialdemokraterna är beredda göra detta, men tycker samtidigt det synd att vi inte kunde vara helt eniga om detta med oppositionen. Sen kan jag som många tycka att Torsten Jansson new wawe group borde tagit ett större ansvar för Boda glasbruk men samtidigt konstatera att kapitalismen och marknaden sällan tar sitt ansvar det är ju ingen nyhet precis! Jag utvecklar mina tankar mer här nedan:

----------------------------------------------------------------------------------------------
Hela Sverige ska leva då måste också hela vår kommun leva det är logiskt. Köpet av fastigheterna i Boda ska ses som en satsning på hela norra kommundelen där ingår Boda glasbruk som orten faktiskt heter.

Meningen är i det här att det ska komma kraft i ett underifrån perspektiv från invånarna då måste vi som kommun ge dem förutsättningarna därför kan man inte se detta som vilket fastighetsköp som helst utan det handlar om helheten. En sak är säker att hela tiden säga nej det går inte har aldrig lett till någon utveckling, man kan alltid leta upp negativa saker till denna hållning vilket jag upplever den borgerliga oppositionen just nu ägnar sig åt. Alternativet är att också att se möjligheterna dem finns där men man får leta lite mer aktivt för att se dessa. Boda ligger strategiskt vid rv 25 en väg som nu moderniserats en väg där många färdas inte minst till och från Öland,. Ska vi ta del av dessa turister måste vi ha något att erbjuda, där kommer Boda in i bilden. Vi ska veta att Boda är ett världsnamn vi vore korkade då att inte använda oss av det faktumet. Dem som är intresserade av vad Boda har att erbjuda ska bli mer nyfikna på vår plats på jorden och väcka nyfikenhet på hela Emmaboda kommun som besöksmål. Jag bli bedrövad och ledsen av kommentarer som säger att Boda är dött inget att satsa på. då har man ett val antingen lägga sig ner och dö eller som nu den politiska majoriteten gör skickar klara signaler att vi tror på hela vår kommun .Vi tror på människorna som bor här vi vill vara med och utveckla den och skapa intresse för folk att besöka oss, men även för folk att kunna tänka sig att bosätta sig här. Jag tro generellt att människor hellre bor i en kommun som satsar och ser positivt på utveckling än en kommun som säger nej det går inte.

Om inte ledningen i Emmaboda kommun tror på hela kommunen då ska ni inte tro några entreprenörer, intressenter ,turister, boende gör det heller.


Nu gör vi detta det finns risker det ska inte stickas under stolen med, men det finns möjligheter också dem måste släppas fram inte fastna i ”Det går inte”.

3 kommentarer:

Walle sa...

Vill veta mer- vad var det för typ av smaskiga personangrepp?

Mikael.R.Nilsson sa...

Jag valde inte nämna dem men ok då. att kommunalrådet inte begriper sig på affärer hon kan bara ta hand om barn (hon är barnskötare till yrket)

Walle sa...

Underbart! Inte bara personpåhopp, utan klassförakt också, trevligt värre... *ironi*