måndag, april 27, 2009

Samhall sviker de svagaste!Kan inte låta bli att publicera en gammal debattartikel från 2006. Nu efter sveriges radios granskning av Samhall, växer bilden fram den bild vi anställda sedan länge känt till. Vilken vi också försökt få företagets ledning att uppmärksamma. Vi har bara bemöts med avisning ingen förståelse man har nekat till våra uppgifter till och med kallat oss lögnare. Nu när arbetsförmedlare ger en liknande bild. Jag läste min gamla debattartikeln som publicerades i Aftonbladet 2006 då jag fortfarande var klubbordförande på Samhall I Emmaboda märker att de nu af säger står i den artikeln. Jag kan personligen efter all brevväxling med Vd och andra i ledningen där vi talat om läget, Känna nåt som helst förtroende för densamma när man inte lyssnar på oss anställda men däremot nu när andra säger samma sak det blivit ännu mer offentligt sitter vid galgen. Jag har skrivit det förr Hur ska man kunna rehabilitera någon människa om man inte ens bemödar sig med att lyssna på honom eler henne?

Samhall sviker de svagaste
Mikael Nilsson: Ert uppdrag är att ge oss arbetshandikappade jobb
Samhall sviker det viktigaste uppdraget som företaget har: att bereda arbetstillfällen för handikappade människor.


I dagens Samhall har man gått ifrån att ge meningsfull sysselsättning till de mest ”svaga handikappgrupperna”, vilket lett till att man vältrar över kostnaderna på kommuner, landsting och våra försäkringssystem. Nu tar man ytterligare ett ödessteg som leder till att fler människor slås ut. Detta är som jag ser det samhällsekonomiskt dumdristigt och mänskligt vansinne.
Vi är medvetna om att bemanning är ett bra komplement men får inte bli huvudsysselsättning i ett företag som är till för oss arbetshandikappade. Tio procent av enheterna ska bli kvar för de ”svagaste grupperna”. Men då är det ändå inte de allra svagaste – för dem finns ingen plats på Samhall AB sedan länge. Det var flera omorganisationer sedan som de svagaste fick plats här.
läs hela artikeln på aftonbladetBookmark and Share

Inga kommentarer: