söndag, april 06, 2008

Samhall har ett stort ansvar.

Samhall AB:s Presschef skrev i lördagens östran ett inlägg som svar till min kamrat Johnnys inlägg i samma tidning lördagen innan. Kanske ni läst dette. Men det gav mig en anledning att gå in i debatten det var så håresande från presschefen detta.här följer mitt inlägg. För övrigt har johnny även skrivit ett också som svar.

SAMHALL har ett stort ansvar!

När man ser och hör om kamrater inom samhall som inget hellre vill än att arbeta men förvägras detta är det ingen onödig oro presschefen! Den är fullt befogad. Alla anvisade anställda har någon slags funktionsnedsättning om man förändrar verksamheten på ett visst sätt vet ledningen klart och tydligt vad det kan innebära för vissa funktionshinder den oron fördes fram klart och tydligt från både klubben avdelningen och kommunen. Men samhall valde inte ta notis om detta. Därför ser läget i Emmaboda ut som det gör nu. Flera sjukskrivna en som tvingats acceptera sjukersättning för att kunna betala hyra och uppehälle och en pendling som för flertalet är mycket jobbig och kostar pengar. Arbetsgivaren har rätten att leda och fördela arbetet i och med den rätten anser jag och många med mig att då har man också ett stort ansvar när den rätten utövas. När det då gäller Samhall som dessutom har uppdraget från staten att ge arbete efter personalens förutsättningar faller det ansvaret väldigt mycket tyngre anser jag. Jag reagerar starkt på ditt svar till Johnny till skillnad från dig känner jag Johnny väldigt väl. Johnny vill inget hellre än att arbeta efter sina förutsättningar det som Samhall är ålagd av staten att ordna. Du skriver också att ägaren borde ha slagit larm om samhall bryter mot direktiven. Ägarna över ett statligt bolag det är skattebetalarna där ingår även en sådan som Johnny Olsen genom Samhalluppropet med kamrater och allmänhet runt om i landet är det ju precis vad vi gör vi slår larm i förhoppningen att dem som röstats fram av folket till riksdag och majoriteten som bildat regering våra representanter ska lyssna och undersöka hur Samhall följer uppdraget då i synnerhet de direktiven som finns i bolagsordningen § 3 en paragraf som endast kan ändras efter beslut i Sveriges riksdag. Slutsatsen är nog att den bör förtydligas om ledningen menar att man i exempelvis Johnnys fall menar att man följt den. I annat fall ljuger ledningen nu senast då i form av presschef Tenelius svar till Johnny i lördagens östran när han hävdar man följer direktiven jag vill inte tro att det är så?! Okunskap är inte att ljuga. Men det går göra någonting åt under förutsättning att viljan finns.


Mikael Nilsson
Lindås

3 kommentarer:

Kaj Raving sa...

Det är bra Micke, bara på dem.

P.s. Din sida fungerar inte i firefox.

Anonym sa...

har ingen aning vad är Firefox?/Micke

Anonym sa...

Hi again, see tthis is the site i told you i signed up to. It has some nice information about how to make money using OPP, i think you might find it interesting. here it is. bye!