fredag, oktober 09, 2015

Jönköping med en socialtjänst utan moral och etik.


Har på grund av ett ärende kommit i kontakt med en del av socialtjänsten i Jönköping. Har bemötts med arrogans utan dess like, har fått utstå förolämpningar ,arrogans, lögner och förtal. Ett sådant här förfarande borde vara ett undantag men efter denna tid förstår jag att det händer gång på gång och förstått att detta är vardag för många som har med dessa att göra.

 En myndighet som är till för hjälp och stöd till de som har behov har blivit tvärtom. Att säga att dem sparkar nedåt och i många fall sparkar på den som redan ligger ner är milt uttryckt, det snarare så att likna med att krossa varenda lem och ben i kroppen på dem som har otur att drabbas av dessa. Man uppvisar ett nedlåtande sätt gentemot folk med funktionsnedsättningar, man ljuger och när man kan bevisa att dem gör det tiger dem och hittar på nytt. Att ta ansvar för sina göranden vet dem inte vad det är, och som det ser ut i dag behöver dem det inte heller.

Jag ställer mig frågan faktiskt vilken normal människa kan orka med att jobba som seriös socionom i en sådan organisation. För att orka med det måste man vara empatilös helt utan skrupler och njuta av att förstöra för människor och hela familjer. Nu tycker ni kanske att jag tar i för mycket och är orättvis mot denna myndighet, ja det är det som är det problematiska ingen vill ju tro detta och det ska ju inte vara så men märker att dem som har haft med socialtjänsten att göra förstår bättre vad jag menar och tycker till och med att jag är för snäll i min kritik.

Skulle kunna hänga ut en socionom mycket enkelt här om jag ville men det inte min stil men den människan har alla de kvaliteter som krävs att jobba i den nuvarande organisation och maktbalans som gäller i Jönköping utan att fara illa av det och till och med då njuta av att förnedra diskriminera ljuga se ner på människor. Men de människor som råkat på denna socionom behöver inte veta namnet dem vet vem jag menar och det säger ju en hel del.  jag kommer att återkomma när det gäller oriktiga omhändertagande av barn som sker på vardaglig basis på mycket lösa eller inga grunder, detta kommer att  bli en följetong "Jönköping med en socialtjänst utan moral och och etik." Politikerna som har det yttersta ansvaret för sina anställda och dess metoder och verksamheten i sin helhet verkar helt förda bakom ljuset då dem litar blint på tjänstemännen men det vill jag lova det kommer ett hårt uppvaknande för dessa tro mig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra analys av socialtjänsten i allmänhet. Ödmjukhet bland landets socionomer, som är satta att tjäna medborgare i olika svårigheter, existerar inte. Arrogans sprider sig bland de tjänstemannaansvarslösa socionomer som lagen ger makt som flitigt missbrukas för att ingen granskar dem (IVO ja, ett skämt som följde ett annat skämt, socialstyrelsen). En haverikommission borde inrättas för att råda bot på vanstyret. Seriöst!

Mikael.R.Nilsson sa...

Ja finner nog att det som ska till är ett tjänstemannaansvar. Som det är nu kan man komma undan med att bryta mot lagen om det sker i tjänsten på sin höjd kan socialnämnden få en reprimand fast mest som akademisk betydelse men det allra mesta kommar man undan med.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Så sant som det var sagt... Istället för att hjälpa, så demoniserar socialtjänsten utvalda individer och håller en destruktiv hållning som splittrar familjer och orsakar djupa skador i relationer. Ett socialt experiment utan dess like!