fredag, januari 13, 2012

Kongressen Jonas och Kampen!

Jonas Sjöstedt på företagsbesök i Emmaboda
foto:Nicke Grozdanovski

Vänsterpartiets kongress måste och kan inte betraktas annat än som mycket lyckad. En öppen bra debatt med öppet partiledarval här har andra partier nåt att lära. Vänsterpartiet kännetecknas med rätta som ett öppet och demokratiskt parti. Vänsterpartiet var det första partiet som öppnade upp sina kongresser Tv sänt under nästan hela tiden. Dem andra partierna har följt efter och detta är mycket bra utveckling. Jonas Sjöstedt blev vald med förkrossande majoritet. men jag vill verkligen att folk ska förstå att alla partiledarkandidater hade varit ett mycket bra val. Det är ett angenämt problem att ha så bra kandidater.

Vänsterpartiet i Emmaboda hade gärna sett ett delat partiledarskap, själv är jag nöjd med en. Det finns säkert fördelar med delat men tycker inte det överväger. Men det var jämnt och frågan kommer säkert upp i framtiden igen skulle jag tro.

Men nu har vi valt Jonas Sjöstedt ett mycket bra val. Vi har också valt en partistyrelse där jag särskilt gillar att man valt in Kaj Raving från Nybro det gör mig säker på att arbetsrättsliga frågor kommer vara på agendan det kommer Kaj  vara en av garanterna för.

Nu är det fullt Fokus Jonas har redan efter en vecka gjort intryck i debatten. Hans linjetal var tydligt och klart. Klimatet rättvisan feminismen socialismen en politik för full sysselsättning, det är så skönt att veta att vi står för detta när andra partier tvekar. Det är nämligen fullt möjligt, men det kräver strid en kamp mot den borgerliga regeringen det vilsna sossepartiet och de ivrigt höger flirtande miljöpartiet och inte minst mot EU. Jag glad att Jonas tog upp det sociala protokollet det måste komma på plats i nästa EU fördrag det fullt möjligt. Kör så det ryker kamrater!

Inga kommentarer: