torsdag, januari 19, 2012

Bildt sitter säkert bara han inte köper toblerone!

Vill  egentligen inte lägga mig i turerna kring Juholt så många andra som gör det! Men det  är märkligt att media granskar en partiledare i oppositionen så till den milda grad, när man samtidigt knappt granska regeringen det är ju ändå dem som styr eller? Allmänheten borde ha rätt till en granskning av regeringen också. Till sist bli detta en trovärdighets fråga för medierna själva! Vi har en utrikesminister med fingrarna i oljeindustrins inte alltid smickrande tillvägagångssätt när det gäller att tjäna pengar!

Carl Bildt är i sin tidigare roll som styrelseledamot i Lundin oil misstänkt för folkrättsbrott det pågår en internationell förundersökning. Jag tro faktiskt att trots det media upplysta samhälle vi lever i inte så många vet om detta!


Medans Juholt efter fadäsen med hyresersättningar inte kan ta en meter utan att få en mic uppkörd i nyllet, så kan Carl Bildt ta det relativt lugnt. Har ni hört låten av den alltför tidigt bortgångne Björn Afzelius en svensktopps etta Farväl till släkt och vänner budskapet i den framstår som väldigt sant "det okej att fiffla och vara rent av olaglig bara man gör det rejält.

Detta inlägg från mig ska inte ses som nåt försvar för Juholt, kan bara inte låta bli när det skrivs kilometer vis om honom och knappt inget om en sittande svensk utrikesminister som misstänks för folkrättsbrott.

Jag känner dessutom att om det inte varit en moderatledd regering hade det aldrig accepterats att en utrikesminister inte i ett sådant här läge inte hade fått gå. Även uttrycket den enes död den andres bröd få ett otäckt innehåll. Eller kanske i detta fallet de fördrivna och mördande männsikors öde ger gåslever på bordet till Sveriges Utrikesminister!

Såg ett klipp från svt:s agenda där Maria Wetterstrand bland annat uttalade sig om Juholts hyresersättningar. Där journalisten jämförde hur många ton toblerone hyreserssättningen motsvarade kan ju låta lite komiskt. Men hur många liter olja motsvarar människors liv. Nej så hade man ju aldrig uttryckt sig givetvis.

.

1 kommentar:

Lasse Strömberg sa...

För att inte tala om hur Bildt blåste svenska folket på miljarder med sitt ljugande om sovjetiska ubåtar i svenska skärgårdar.
När tar en svensk tidning upp lögnerna om alliansens så kallade arbetslinje?