fredag, februari 15, 2008

Ja men det är ju den sk eliten han företräder

Det kostar 14 000 kronor i inträdesbiljett för att få träffa statsminister Fredrik Reinfeldt och statsråden Odell, Leijonborg och Borg på exklusiva Grand Hotell i Stockholm. Det hela är ett möte mellan regeringen och affärslivet. Utvaldhet, exklusivitet och elit är de ord som sätter sin prägel på arrangemanget.
Att betala för att få träffa statsministern är ett nytt grepp. Det är en politisk innovation. Men från demokratisk synpunkt är det minst sagt självmål av Reinfeldt att delta vid sådana tillställningar. Han legitimerar därmed en sammansmältning av den politiska och ekonomiska eliten under former som direkt utestänger den breda allmänheten.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Står att läsa på aftonbladet. Ja Det är ju dessa som också får ut nåt av Regeringens politik väljarna behövs ju bara till för att komma till makten. Inträdesbiljetten på 14.000 ser ju till att dom inte kan komma ställa obehagliga frågor Väl genomtänkt av en Regering som är till för de redan besuttna. Inte utan att man längtar tills 2010.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För 14000 kronor får jag råd att inreda min elektronikverkstad och köpa en mängd ny och proffsig utrustning! :-)

Sällan att jag slänger bort dessa pengar på att träffa en FJANT som Reimfeldt!!

liss sa...

ja men vad är problemet med detta, men man undrar ju vad man ska prata med honom om.. inte just så att man vill ta en liten debatt, snarare att man har några bakomliggande syften osv..