torsdag, november 22, 2007

Privatisering av offentlig sektor Nej tack

I kommunstyrelsen sa vi från majoriteten (v) och (s) ifrån att en arbetsgrupp skulle arbeta fram förslag om avknoppningar entreprenad osv av verksamhet inom Kommunen. Detta ledde till stora ord från alliansen som tankeförbud,pekpinnar munkavle och så vidare. Detta fortsatte sen i fullmäktige i måndags man menade att det är fel att sätta såna gränser för den politiska arbetsgruppen. Vi hävdar det var helt rätt att på en motion som radar upp dessa förslag klart deklarera att vi i majoriteten inte vill se och inte kommer ta beslut som leder till privatisering. Varför ska gruppen sitta och nöta och bråka om sånt som man på för väg vet inte kommer att antas. Vi tycker det bättre man satsar på sådant inom näringslivspolitiken som vi kan få enighet omkring i stället. Det ger ett bättre tydligare resultat och signaler till företagen och allmänheten. De borgerliga menar att man ska inte sätta gränser för gruppens arbete utan arbeta förbehållslöst. Ja då borde man i motionen som ledde till arbetsgruppens tillsättande, inte radat upp dessa förslag själva, som avknoppning,intraprenad,entreprenad, då är det mer möjligt att gruppen sluppit dessa förbehåll. Varför dra detta in i en arbetsgrupp för att sen det alla vet kommer att inte bli verklighet i en kommun där majoriteten är på de klara med varför saker och ting ska vara i egen regi! Lek med tanken att vi skulle lägga en motion där vi från vänstern radar upp kommunalisering av matafärrer, industrier osv. Skulle alliansen låta detta förbehållslöst och utan kommentarer gå till en arbetsgrupp då? nej tro inte det faktiskt!

3 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Mycke bra skrivet Micke. Håller med dig i allt

Birgitta Axelsson Edström sa...

Hej Mikael!
Håller också med dig. Förresten har jag sett över min blogg lite och då passat på att lägga in dig bland mina länkar. Kul va?
Trevlig helg!

Anonym sa...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your mikaelrnilsson.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com