tisdag, mars 14, 2006

Särskilt boende för vem och när????

Läste idag på östra småland på nätet tidningen här i södra länet läste på Emmaboda sidan!

Stod att Socialnämnden givit avslag på ansökan om särskilt boende för en 98 årig kvinna, med hänsvisning till att utökad hjälp i hemmet är tillräckligt. Ja nu är det ju inte nämnden i sig som sköter detta med biståndsprövning men har dock det yttersta ansvaret. För min del som ersättare i socialnämnden och som medmänniska tycker jag detta beslut visar dålig empati för en pensionär i hög ålder som behöver hjälp. Hon anser att hon behöver ett annat boende vem vet det bäst om inte hon? Ja den frågan ställer jag mig faktiskt, det värsta är nog att hade vi haft tillräckligt med sådana boenden hade det beviljats, men genom åren har dessa boenden minskat allt mer, vilket jag och mitt parti ser allvarligt på vi vill att pensionärer ska hr rätt till trygghet, nu är det ju så att socialdemokraterna har egen majoritet så vi kan inte göra mycket mer än försöka påverka. Det faller tillbaka sånt här upprör människor med all rätt, det får socialdemokraterna majoriteten ta ansvar för. Dummare är jag inte jag vet det finns många sossar som har samma åsikt som jag men det är toppstyrt detta parti Socialdemokraterna.
Övrigt idag väntar ett läkarebesök för mig min reumatism har varit jobbig denna vinter.

www.ostrasmaland.se

3 kommentarer:

Nicke sa...

jag håller med dig Mikael. Enligt mitt sätt o se på de finns de tre sorters handikap. Fysiskt, Psykiskt och Socialt. De första är accepterade men jag tycker dock den sociala handikappet, dvs ensamhet är något som inte tas riktigt på allvar. Visst är de bättre, men absolut inte tillräckligt. De äldre ska kunna välja om de vill bo kvar i egna hemmet eller kunna flytta in till annat boende. Tyvärr kan de inte de alla gånger.

Nicke Grozdanovski sa...

hej kamrat. var tvungen att byta blogg pga de krabbade till sig. Ny address http://nicke-grozdanovski.blogspot.com/

Patrik Renfors sa...

En fackligt aktiv IF-metallare och vänsterpartist? Det är bra, vi måste bredda oss och återta större andel av hela arbetarrörelesen som Vänsterpartister.

Mvh
Patrik
vänsterpartiet Oxelösund
aktiv i IF-Metall avd.22