fredag, mars 10, 2006

Arbetsveckan slut en reflektion

Ja en vanlig vecka har tagit slut, vanlig som det brukar ett besked att flytta produktion till annat land där arbetskraften är billigare, denna gång i Torsås.

Vad kan vi göra för att vända trenden? Är det för billigt göra sig av med folk för företagen i Sverige? I Tyskland kostar det betydligt mer.

Ja kan vi lagstiftningsvägen göra nåt ja det går men finns viljan nej.
Att det är billigt säga upp folk i Sverige är faktiskt också en bra konkurrens fördel och visst den kan jag se i läget när företag bestämmer var man ska lägga sin verksamhet. Men ett förbud mot att lägga ner företag som gör vinst och flytta produktion för att göra än ännu större vinst oftast marginellt tycker jag borde bli verklighet!

Men marknadsekonomi med kortsiktiga vinster är vad som gäller allt för att ge utdelning till aktieägarna medans arbetare mister sina jobb och som genom åren genom sitt arbete gjort så att vinsten till aktieägarna ökat.

Detta vänner är vad som gäller och vilket en borgerlig valseger i höst gör det om möjligare ändå råare detta är vad högern vill alltid velat och alltid kommer att vilja med försämringar i arbetsrätten dyrare att vara organiserad som arbetere en otrygghet en konkurrens mellan sjuka arbetslösa och dom som har arbete och detta ger så småningom möjligheter att sänka lönen för dem som har jobb. För arbetslös innebär att du inte kan överleva och till sist får arbetare stå med mössa i handen och bjuda under varandra för att få ett dagsverke. Då är vi tillbaka där vi en gång började det får inte hända en röst på vänsterpartiet är en röst för verklig demokrati att dom som utför jobbet ska ha mer del av vinsten i form av högre löner och ett anständigt leverne. Socialdemokraterna säger nästan samma sak givetvis men för att vara säker är det bäst ge rösten till det enda socialistiska partiet som idag är representerat i riksdagen. För Socialdemokraterna vill endast bevara inte utveckla arbetsrätten ett mycket konservativt tänkande anser jag.Jag kan heller aldrig förstå Perssons friande till miljöpartiet det partiet som på riksnivå gick i hop med Borgarna och försämrade Las.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej kul att se att du bloggar.
kommer att titta in till dig då och då
Agneta Lindvall

Mikael.R.Nilsson sa...

du är så välkommen Agneta sprid gärna min blogg!

Anonym sa...

Det ska jag göra här får du våra länkar. Trevlig helg
http://agneta.blogdog.se/blog.html
http://beppe.blogdog.se/blog.html

Nicke sa...

go dag kamrat. Hoppas allt är bra med dig. det är ju kul o skriva lite om allt möjligt. Din blogg är trevlig att läsa. Behövs mer rött i samhället. Vi ska ha fyra mandat i september

Mikael.R.Nilsson sa...

japp minst fyra