fredag, oktober 05, 2012

Framgången börjar i hyttan inte i styrelserummen Torsten Jansson!

En svart vecka för Glasriket, beskedet att lägga ner Orrefors och Åfors levererades det gjordes på ett sätt som man kan diskutera de berörda som nu riskerar arbetslöshet fick många reda på det genom Media. En presskonferens utlystes till kl 11.00. man drar även ner i Kosta. Ja glasriket är större än Orrefors Kosta Boda koncernen. men det är ett slag mot alla mest givetvis mot de de människor som är beroende av sin försörjning genom sitt arbete. Ja man säljer inte glas det är uppenbart i alla fall inte i den utsträckning som ägaren kräver. 

Nu är det så att Glasriket är tycker jag av nationellt intresse och givetvis i den kommun jag bor i Emmaboda är så förknippat med detta hantverk just det ett hantverk att blåsa glas till exempel lär man sig inte på en kafferast! När glasriket krymper bli det färre nya glasblåsare och glasarbetare dem som kan får förhoppningsvis nya jobb men knappast inom denna bransch. 

Målerås Glasbruk jag ser ofta reklam i tv därifrån det verkar gå bra för dem. Vad är den stora skillnaden? Som jag ser det är det kunskaperna i företagsledningen ägaren kan glas uppenbarligen inte dålig på marknadsföring heller han vet vad som efterfrågas han kan ställa om produktionen snabbt!

Detta klarar inte New Wawe Group. Man har helt enkelt varken känsla eller kunskaper för det,men det finns kunskaper i bruken har Torsten Jansson lyssnat in dessa tillräckligt? Jag ställer mig mycket tveksam till detta. Han har ju nämligen erfarenheten både bland konstnärer och bruksfolket framför näsan, men han förstår inte att framgången börjar i hyttan inte i styrelserummen! 

Jag kan inget om glas ska tilläggas, men jag vet att arbetarna på bruken kan sin sak! 

Denna text finns även som artikel här med bild från Åfors glasbruk

Inga kommentarer: