lördag, november 06, 2010

Jag är inte bitter - snarare lite förebannad!

Denna vecka har varit blandad med överasskningar dock inte många särskilt positiva sådana.

Jag i allafall mycket tillfreds med att Vänsterpartiet till skillnad från s och mp håller fast vid uppgörelsen angående kriget som inte går att vinna. Vet att den dessutom delas av stora delar av det svenska folket. Man behöver inte fler soldater man behöver däremot civilhjälp Lärare,barnmorskor osv. Det är detta som på sikt leder till att Talibanerna inte får tag på nya missnöjda rekryter fanatiker. Talibanerna har ju faktiskt blivit starkare flyttat fram sina positioner av att den usa ledda militära aktionen fortsätter den hjälper inte Afghanerna.

Nu ska jag gå över till nåt som kan anses futtigt i skuggan av kriget, vilket det givetvis är. Men för mig handlar de om min försörjning. Försäkringskassan utreder min rätt till sjukersättning inget konstigt med det egentligen, dem gör sitt jobb. Men det innebär att jag under tiden inte får den sjukersättning jag haft innan, samtidigt har dem inte avslagit ansökan alltså inte heller beviljat den, det känns faktiskt inte som ett rättsäkert agerande. Finns inget beslut att överklaga eller godta! Man kan bevilja tillfälligt beslut medans man utreder vilket också gjordes först,man ansåg då nämligen att det var viktigt för mig att inte behöva vänta på pengarna och man gjorde bedömningen jag har rätt till min halva sjukersättning som tidigare. Tilläggas kan att då hade jag en annan handläggare nu har jag en annan igen. Helt plötsligt anses jag inte ha behov av pengarna, vilket jag ju givetvis har. Men det värsta av allt är att man inte kan få tag på vederbörande handläggare för man har ju en del frågor att ställa. Jag vet att många fler som jag med kroniska sjukdomar säkert känner igen sig i det här. FK säger vi följer bara reglerna som regeringen satt upp,ja det möjligt och givetvis troligt att man gör det men ändå känns det som att det beror på vem som har hand om ärendet på FK. Med tanke på det jag beskrivit här.

Sen har vi boken om Kungen, min enda kommentar är: Det svårt att ha ett privatliv när man genom en sån privat sak som sin egen födelse föds till sitt ämbete.

Ja så har vi SD mannen som reste till Island och där kastade ölglas på och skrek jävla utlänning till bartendern, mycket moget? Upplysningsvis kan man ju säga att åker man utomlands då är det väl en själv som är en utlänning där? Så uttryckte min partikamrat Kalle Larsson det på sin facebook status, det bara att hålla med Kalle!

Ja nu är det lördag, nästa vecka ja ????????? hopar sig.
Men jag är inte bitter,snarare lite förebannad!
ha en skön helg allesamman!

Inga kommentarer: