lördag, juni 05, 2010

En reflektion över veckan som gick. Nästa vecka kommer Josefin Brink(v) till Emmaboda

Det mest uppmärksammande denna vecka var Ship to Gaza. Hur Israelisk militär bordade och dödade och skadade människor som kom med hjälp till de hårt prövade folket i Gaza. På internationellt vatten stoppades hjälpen av Israel. Blockaden av Gaza är i strid med det mesta framförallt i strid mot humanismen. Orättfärdigt av en Stat som man numera utan att överdriva kan beskriva som en terroriststat. Detta illdåd måste fördömas, men det räcker inte jag anser man ska bryta de diplomatiska förbindelserna med Israel. Eu:s handelsavtal bör man säga upp med Israel. Om inte detta får konsekvenser lär Israel fortsätta i skrivande stund är ytterligare ett fartyg med hjälpsändningar på väg mot Gaza. Kommer det fram kommer det kräva fler dödsoffer?

Lokalt i tisdags var det Kommunstyrelsesammanträde. Det ärende som fick mest uppmärksamhet var verksamhetsbidraget till Bowlinghallen AB som ska möjliggöra att våra ungdomar ska kunna bowla för en billigare penning under vissa tider får man bowla för 50 kr i timmen. Och alla klasser ska få fri bowling en gång per termin. Förhoppningen är att detta ska väcka lusten till bowlingen. Sanningen är tyvärr att intresset minskat för denna aktivitet. Om inte detta slår väl ut och bowlingen inte kan bära sina egna kostnader i framtiden, så är det inte rimligt att kommunen efter detta avtal gör ett nytt med bowlinghallen AB.

Viadukten och korsningen Nygatan/Storgatan var ett annat beslut det har varit på tapeten länge det har diskuterats allt från rondell till trafikljus. Problemet är att många inte uppmärksammar att när man kommer från viadukten ska man lämna företräde för trafiken på Storgatan utan man kör rakt ut. Beslutet blev nu införande av stopp plikt och bättre belysning.Nu efter helgen på måndag besöker Josefin Brink Emmaboda. Josefin sitter i riksdagen och i arbetsmarknadsutskottet. Hon kommer besöka Kommunals sektion i Emmaboda mm. Efter den vecka som gått är vi en vecka närmare regeringsskifte vilket vi hela tiden har för ögonen och jobbar för.

Inga kommentarer: