måndag, januari 11, 2010

En Spark i Röven!

Tecknat av "Butcher Bird" på Metrobloggen


Att sparka på en som redan ligger anser väl de allra flesta som ett synnerligt brutalt fall av misshandel!?
Men nu för tiden upplevs det också vara en form av politik och helt i sin ordning och fullt legalt designat den borgerliga regeringen.

Borgerliga regeringen anser att folk behöver en spark i röven för att ta sig i kragen och arbeta och sluta med sådana dumheter som att vara sjuk eller handikappad. Man kan undra hur det känns att utdela en spark i röven på Stina en utsliten lokalvårdare eller Sven truckförare med svår reumatisk värk Det skulle jag vilja höra från regeringen om det känns bra?

Nej visst nej den detaljen har man ju lagt ut på de stackare som jobbar med det här på Försäkringskassan.

Om den borgerliga politiken får fortsätta på den inslagna vägen kommer enligt försäkringskassan utvecklingen på utförsäkrade se ut så här:
54.000 under år 2010 .27000 under år 2011. Efter år 2012 räknar försäkringskassan med att 6000-7000 personer bli utförsäkrade varje år med andra ord lär över 100.000 personer förlora rätten till sjukpenning och sjukerättning inom en 5 års period.

Nu är det tack och lov val i september då kan vi få slut på denna misshandel av sjuka utslitna och handikappade människor.

Det finns en regering som måste avsättas och en ny rödgrön regering som måste tillsättas och som ser till att människor behandlas med respekt även om dem är sjuka eller handikappade. Statsminister Fredrik Reinfeldt ska sparkas ut ur rosenbad ut i opposition jag behöver kanske inte nämna vad jag skulle vilja placera den sparken!

Inga kommentarer: