lördag, oktober 24, 2009

fredag, oktober 16, 2009

Stort slagsmål i Alvesta - en svårt skadad

Man undrar ibland vad ungdomen ska ta vägen har ni hört den frasen förut?. Man klagar ofta på dem, men är det konstigt att ungdomar ställer till det ibland för sig när förebilderna som är föräldrarna inte drar sig att ta till våld. Motivet sägs vara i detta fall en cykel som någon pojk lånat eller stulit. Vad gör de vuxna då fram med påkar och knivar en man ligger nu allvarligt skadad. Vad för slutsatser ska våra ungdomar dra av detta?



http://www.smp.se/nyheter/alvesta/stort-slagsmal-i-alvesta---en-svart-skadad(1576302).gm

Moderatpolitik ,nej de är inte ny moderatpolitik!

Baksidan av jobbavdraget.

När regeringen pratar om jobbavdraget och arbetslinjen och att det skapar jobb då kanske man inte ljuger helt men man säger heller inte hela sanningen.
Man gick på val att minska utanförskapet. Utanförskapet har ökat med 70 000 personer enligt regeringens egen definition. Vad har hänt dem jo dem hamnat i en svår sits många gånger med försämringar i a-kassa sjukförsäkring och så vidare och inget jobbavdrag. Det är nämligen så att jobbavdraget för dem som har ett arbete betalas av dem som inte har det. Men det räcker inte med det när regeringen efter 2006 tog över hade man från den rödgröna majoriteten ett överskott på 100 miljarder idag är det underskott på 100 miljarder istället, Det räcker nämligen inte att pensionärer sjuka och arbetslösa få betala för jobbavdraget man får nu låna till detsamma också. På detta viset bli få rikare men Sverige fattigare och kallare. Visst det är lågkonjunktur och finanskris.

Men regeringen har ett val antingen hålla ihop samhället eller öka klyftorna dra isär detsamma. Vi behöver en regeringen som strävar efter rättvisa och ett sammanhållet samhälle då får dem som har mest vara beredda på att också bidra mest. Ett modernt välfärdssamhälle måste bygga på solidaritet. Om flera får ökat utrymme i sin ekonomi att konsumera på det viset ökar också efterfrågan det är en viktig del för att klara av denna lågkonjunktur. 1% av befolkningen har fått 40% av skattelättnaderna. Det är en moderat politik och nej de är inte ny moderat politik. Folket behöver en ny regering som bygger på rättvisa och solidaritet 2010!

Mikael Nilsson
Ordförande vänsterpartiet i Emmaboda

måndag, oktober 12, 2009

Bilder från Lars Ohlys besök i Emmaboda och Nybro

Fullsatt i glasblåsaren folkets hus Emmaboda foto Nicke Grozdanovski
inväntar att kl bli 18 och alla fått en stol att sitta på foto Nicke Grozdanovski

Gymnasiet Åkrahällskolan i Nybro foto:Mikael Nilsson



Samhall i Nybro foto:Mikael Nilsson


Appeltal på Nybro torg foto:Mikael Nilsson





torsdag, oktober 08, 2009

Välkommen åter till Emmaboda Lars Ohly

Lars ohlys besöksprogram i Emmaboda idag den 8 oktober 2009

Lasse var här när beskedet om Samhalls nedläggning i Emmaboda kom dåvarande fackklubben skrev då till alla partiledare Lars Ohly vänsterpartiet var den ende som svarade och han meddelade att han gärna kom ner och så skedde den 12 december2006. Nu denna gång bjöd Vänsterpartiet i Emmaboda ner honom och han tackade snabbt ja i somras under almedalsveckan. Nu idag är det alltså dags, på frågan om det var nåt särskilt Lasse ville se och besöka så kom svaret Samhall AB därför inleder han idag med ett besök på samhall i Nybro dit de flesta som jobbade i Emmaboda hamnade, tyvärr är det många av dem som slutat och många är sjuka de problem att orka med pendligen som dåvarande fackklubb varnade för blev verklighet. Han besöker Nybro på förmiddagen fram till ca 14.00 I Emmaboda ser programmet ut som följer.

14.30 Möjligheternas Hus (miljöstationen)
16.00 Emmagården där hålls möte med partiföreningen
17.30 presskonferens I Folkets hus
18.00 Öppet offentligt möte för alla i Folkets hus under rubriken
Så bygger vi ett Rättvist Sverige.