söndag, september 06, 2009

Kamrat Johnny reagerar mot Littorin!


Hörde och såg Littorin numera med anlagt skägg, skägget verkar inte fått honom att förstå bättre. När han nu pratar om de 50.000 långtidssjukskrivna som snart blir utförsäkrade.


Han nämner då Samhall som en lösning för dessa människor. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt det. Samhall klarar ju inte av att ge uppdrag till redan anställda hundratals lämnar samhall med sjukersättning varje år.


Arbetsförmedlare sa i en undersökning som Sveriges radio gjorde i våras att det är svårare anvisa folk dit som är för sjuka och handikappade eftersom samhall satsar på arbeten som i många fall utestänger folk med dålig hälsa eller vissa sorters handikapp, den möjligheten med Samhall får man i ärlighetens namn säga är mycket begränsad, som Samhall i dag drivs.


Jag vet vad jag talar om jag hade jobb på Samhall tills man förändrade min arbetssituation på ett drastiskt sätt. Att arbetet skall anpassas efter personers förutsättningar fungerar inte. Jag fick gå ut i det så kallade utanförskapet som Littorin och hans kamrater i regeringen sa sig vilja minska, fast jag ville arbeta men jag fick ingen chans det är samhall vi talar om som nu Littorin säger ska finnas för en del av dessa 50.000 utförsäkrade människor.


Arma människor säger jag.


Johnny Olsen
Broakulla.
före detta. anställd på Samhall i Emmaboda.

1 kommentar:

Jim sa...

Bra skrivit av dig Jonny