torsdag, juli 09, 2009

När man synar borgerlighetens politik!

De nya moderaterna det nya arbetarpartiet hette det i valrörelsen. Men synar man vad de gjort så är det samma högerpolitik som alltid skillnaden är nu att det finns en allians bestående av liberaler eller vad dem nu kallar sig som står bakom högerpolitiken som bedrivs en politik som riktar udden mot pensionärer unga och andra som inte passar in i den borgerliga sinnesbilden. Detta just mot pensionärerna verkar nu långt in på mandatperioden göra lite ont i Kd själen i Almedalen levererade därför partiledaren Hägglund att nu minsann nästa gång är det pensionärerna som ska få sänkt skatt.
Det är en sak är det att säga detta i ett tal, men pensionärerna och de allra fattigaste har sett vad politiken lett till en politik som Hägglund stödjer trots den orättvisa som pensionärerna får utstå.

Just detta faktum att pensionärer ska betala högre skatt än löntagare med motiveringen det skall löna sig att arbeta, att man många gånger arbetat och också slitit ut sig och att det faktiskt är uppskjuten lön det handlar om de vill alliansregeringen inte kännas vid. Pensionärer drabbas nu i krisens spår av sämre pensioner dessutom med återtag.

Förslag duggar tätt om sämre arbetsvillkor och lön som straff för att ungdomsarbetslösheten är hög något som denna regering helt tappat kontrollen över, men självklart är det ungdomarnas eget fel att dem är arbetslösa enligt borgerlighetens mantra.


Den starke i samhället ekonomiskt och dem som har arbete ska gynnas på de svagas bekostnad en politik som leder till motsättningar mellan människor och en bild växer fram som Bush ord ”antingen är ni med oss eller är ni emot oss.” I Alliansens Sverige är verkligheten istället denna. Antingen ser du till att vara frisk och ha ett arbete eller se till att vara rik från födelsen och förmögen, annars är du emot oss då ska du få betala! Så ser borgerligheten syn ut. Det ska förebanne mig kosta om man är så fräck så man är sjuk, fattig eller pensionär eller arbetslös eller för den delen ungdom. Sverige kan mycket bättre Sverige kan göras mindre orättvist! Men det jobbet att minska orättvisorna klarar inte de nya moderaterna och dess allierade, helt enkelt för att man inte vill det.
Därför måste vi byta regering och det senast 2010.

Mikael Nilsson och Johnny Olsen
Vänsterpartiet
Emmaboda

Inga kommentarer: