måndag, juli 14, 2008

Regeringens syn på gamla, sjuka och svaga

Min Partivän Johnny har skrivit en insändare som jag här vill publicera på min blogg.


Regeringens syn på gamla, sjuka och svaga.


Efter hört statsministern i Almedalen lova/hota hur man nu väljer se det med ytterligare så kallat jobbavdrag, undrar man hur ser regeringen och statsministern på oss andra pensionärer, sjuka och utslitna efter ett hårt arbetsliv ses vi endast som kostnader är det Regeringens mål att långsamt införa ättestupan igen i Sverige?

Det parti som i valet profilerade sig som det nya arbetarpartiet Moderaterna är samma som de gamla. Sköt dig själv skit i andra.

Det ska löna sig att arbeta därför skattesänkningar dem som inte kan arbeta eller får för den delen ska betala med sänkta ersättningar och betala skatt utan avdrag.
Hur skulle då en modern ättestupa kunna se ut i alliansens Sverige? Ett lite mer modernt sätt behövs nog det kan vara svårt få folk till att knuffa folk över stupet kanske?
Reinfeldt och Borg ska ni skicka ett piller till oss som är förtidspensionerade eller över 65 år som inte orkar jobba sjuka och utslitna och inte har en förmögenhet att ta till. Rent ekonomiskt skulle det innebära fler jobbavdrag till dem som jobbar dem som alltså ännu inte får ett piller eller till dem som har förmögenheter som många gånger byggts upp av dem som får piller som med sitt arbete och många gånger sin hälsa bidragit till dessa. Gamla kostar pengar dem blir ju sjuka då behövs en stor vårdinsats med piller skulle man ju då kunna spara ofantligt inom just vården. För att sen dela ut pengarna till dem som är rika, unga och arbetsföra.


Men frågan är. Är det ett sådant här samhälle vi vill ha i Sverige där den starke bli starkare på den svages bekostnad? Nej jag tror inte det för jag tror fortfarande på ett gemensamt ansvarstagande genom bra allmänna försäkringar och en väl fungerande välfärd till för alla oavsett vilka ekonomiska förutsättningar man har. Jag tror på solidaritet. Jag tror att majoriteten också tycker så. Därför måste Reinfeldts allians lämna Rosenbad senast 2010.

Johnny Olsen (v)
Broakulla

Inga kommentarer: