tisdag, juni 17, 2008

Det kan inte vara roligt att jobba på försäkringskassan.

Efter att fått ta del av information som går till sjukskrivna nu efter regeringens förändringar av sjukförsäkringen. Man får den om man snart varit sjukskriven 364 dagar. Där man talar om att man kan få fler dagar fast med sämre ersättning.

Men det som verkligen får en att undra och tycka att det måste vara hemskt att behöva skicka ut denna information till sjuka människor är det man nu kallar fortsatt sjukpenning.

Där skriver man att om personen i fråga på grund av sjukdom där det föreligger risk att mista livet inom några månader kan ansöka om fortsatt sjukpenning. Alltså rent av döende personer måste ansöka om fortsatt sjukpenning. Jag menar i ett sådant avgörande skede i livet då tvingas fylla i papper som man skriver kan laddas ner från försäkringskassan eller kan tillhandahållas av handläggaren. Man kanske tycker att den sista tiden kunde dem få slippa ansöka naturligare vore väl att bara fortsätta betala ut sjukpenningen tycker det är humanare. Men sådana är reglerna som alliansen nu genomfört försäkringskassan följer bara sina direktiv.

Men man upplyser också i detta fall att sjukpenningen är hela 80% och den är inte tidsbegränsad. Men visst finns det en tidsgräns det har man ju redan angivit i informationen det beviljas ju bara till dem som antas att avlida inom några månader.


Vad är nästa steg? Kan det vara så att man efter fått det beviljat får en ny information att om man av händelse skulle avlida att man då kontaktar sin handläggare för ny blankett?

Som sagt det kan inte vara roligt vara handläggare på försäkringskassan och administrera allians regeringens påhitt.Mikael Nilsson
Ordförande Vänsterpartiet Emmaboda

1 kommentar:

Anonym sa...

hi mate, this is the canadin pharmacy you asked me about: the link