lördag, augusti 19, 2006

Mitt Tal idag på torget i Emmaboda

Här nedan är mitt tal som ska hållas idag Vi ska ha torgmöte i hop med landstingspolitikerna då passar jag på lyfta en del av de lokala hjärtefrågorna samt visar vad en borgerlig allians kan ställa till med om dom vinner valet! Nicke Grozdanovski tar ocskå detta tillfälle i akt och ska hålla tal under temat Mångfald sen ska också Anita från Nybro tala!

Vad vill vänsterpartiet i Emmaboda jo vi vill driva de mjuka frågorna som är att vi vill ha en kommun som utvecklas inte stagnerar! Vi vill utveckla äldreomsorgen så den ger trygghet och omsorg för alla som behöver det! Vi vill att äldre ska kunna välja att bo kavar hemma men inte bli tvingade att göra det! Vi vill stärka öka personaltätheten inom omsorgen. Vi vill förändra rutinerna angående biståndsbedömningen vi vill frigöra enhetscheferna från den uppgiften vi vill lägga den på ett ställe där bedömningen ska ske för hela kommunen eftersom vi vet redan nu att åldersutvecklingen gör att de bli allt fler äldre vi lever längre också idag. Sen handlar det om rättssäkerheten och rättvisan att bedömningarna inte på verkas av hur budgeten ser ut i de olika områden för det är behovet som ska avgöra rätten till insatser, Inte ekonomin som tex. Ett särskilt boende!

Vår politik strävar alltid efter rättvisa och att plånbokens tjocklek inte ska avgöra om man får en trygg ålderdom eller en otrygg!

Vi vill att de kommunanställdas löner och arbetsmiljö ska vara ett föredöme! Vi vill att kommunen endast gör upphandlingar med företag som tecknat svenskt kollektivavtal. Ja vi är medvetna om att EU kan ha åsikter om detta men vi måste pröva detta vi kan inte backa på en så central sak i svensk lönebildning kollektivavtal är det absolut viktigaste verktyget för facket att kunna företräda sina medlemmar detta får inte undergrävas och om EU behöver jag väl knappast säga vad vänsterpartiet stod på för sida i den folkomröstningen vi såg just detta som ett av problemen med ett EU- medlemskap!

Detta val är viktigt för vi vet vad den borgerliga alliansens politik leder till mer klyftor mer orättvisa mindre generell välfärd.

Dom vill ta bort möjligheten att dra av fackavgiften i deklarationen, minska sjukpenningen, införa ytterligare en karensdag, öka A-kasse-avgiften och minska dagarna för vård av barn.

Den som i dag tjänar 20 000 kronor i månaden och blir arbetslös kan tvingas ta ett jobb till nästan halva lönen. Med alliansens modell den modellen betackar vi oss för.

Man bör också tänka efter vad hände sist när dom styrde Sverige! Vi har väl inte glömt det?

Den sista moderatledda regeringsperioden 1991 - 1994 var inte så lysande. Då fyrdubblades budgetunderskottet, tredubblades arbetslösheten, fördubblades statsskulden och femtiofem tusen företag gick i konkurs: jag kan inte förstå men inte har väl folk glömt detta som vi alla senare fick vara med att betala saneringen av? Inte ska vi sätta oss i denna situation igen tänk också då var det tre år nu är det fyra år den risken får vi inte ta det vore förödande för Sveriges folk jag menar då hela folket inte direktörerna med fallskärmar dom klara sig alltid för det är de rika som gynnas av alliansens politik på det stora flertalets Bekostnad Gör Sverige och Rienfeldt en tjänst se till att han få bo kvar i Täby och slippa flytten in i Sagerska huset. Det gör man bäst genom att rösta vänster rösta för rättvisa solidaritet trygghet och Utveckling
Rättvisan kommer från vänster rösta på vänsterpartiet 17 september

Inga kommentarer: