söndag, augusti 13, 2006

Avgörande vägval 17 september

Valet är det viktigaste på länge!

Valet nu den 17 september är viktigt för det är ett avgörande val. Vill vi stå upp för att alla människor som vill och kan ska ha jobb, då är det viktigt att tänka på vad man lägger sin röst. Centerns politik genom göra det otryggt på arbetsmarknaden eller vänsterpartiet som alltid drivit politik för full sysselsättning?

Vi vill skapa jobb där behoven finns inom den offentliga sektorn framförallt i vår kommun inom äldreomsorg skola ja de grundläggande som behövs för en fungerande likvärdig trygghet för alla solidariskt finansierat via skatten! Ett exempel på statens uppgifter är polisen det behövs mer anställda där kanske inte först och främst just poliser men neddragningarna som gjorts på annan personal innebär att poliser får sitta göra annat arbete, det är bättre poliser gör det som dom har utbildats för och har kunskaper för nämligen att tjäna allmänheten, då måste allmänheten kunna få tag på dom också! Vi ska inte behöva som nu är fallet hyra in väktarbolag för känna trygghet utan detta ska polisväsendet klara av anser vi därför vill vi stärka detta!

Centerns förslag att ungdomar i viss ålder ska vara lätta avskeda utan att ens behöva motivera detta skapar en ny klass i samhället givetvis är det inget vi kan acceptera det finns redan nu för stora klyftor i vårt samhälle vi ser ingen anledning att ungdomar är värda sämre anställningsförhållanden och villkor än andra i arbetslivet! Vilken grupp vill centern näst ge sämre villkor? Invandrare? Funktionshindrade? blåögda? Nej vi måste förstå att alla människors lika värde även ska gälla i arbetslivet det är för oss en självklarhet. Socialdemokraterna värnar givetvis om arbetsrätten men vi vill gå längre vi vill inte bara bevara den vi vill stärka utveckla den vi anser det bättre att fortsätta demokratisera alltså ge arbetarna mer inflytande över sin situation att gå framåt innebär också det går lättare att bevara det som vi har.

Centern är det parti som just nu i debatten mest vill försämra moderaterna är mer tysta men dom säger inte emot heller centern säger det moderaterna tänker och vill genomföra tillsammans den så kallade alliansen vill försämra för de arbetslösa och dom som har arbete chockhöjningen av a-kasseavgiften leder till att fler än idag ställs utanför det kommer ett starkt vänsterparti aldrig acceptera. Många känner sig luttrade när det gäller socialdemokraterna det förstår jag mycket väl folk märker hur det står till i vårt samhälle dom känner inte igen socialdemokraterna alltid. Det säkraste sättet att undvika en borgerlig arbetarfientlig politik vilket leder till ökande klyftor och mindre rättvisa är att lägga sin röst på vänsterpartiet namnet säger allt ett starkt vänsterparti efter 17 september är en garant för att sossar inte kan dra mer åt höger än vad som redan skett och ju starkare (V) blir desto mer måste Socialdemokratin börja lyssna på folket! Detta gäller i kommun landsting och riksdag. Rättvisan kommer från vänster!

Inga kommentarer: